”Χαλάει” τη γιορτή της Wall η UAL

Τις προβλέψεις για άνετη χώνεψη της... γαλοπούλας ανατρέπει η εξέλιξη της συνεδρίασης της Παρασκευής στη Wall, καθώς τα νέα από την αεροπορική UAL και τις μισθολογικές διαφωνίες στο εσωτερικό της, δίνουν αφορμή για κατοχύρωση κερδών.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά το άνοιγμα, καθώς καταγράφονται ρευστοποιήσεις κερδών, που αποδίδονται στα αρνητικά νέα από την αεροπορική UAL.

Έντονες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της αεροπορικής UAL, μετά την είδηση ότι οι μηχανικοί της ψήφισαν κατά της περικοπής του μισθού τους, που είχει κριθεί αναγκαία ώστε να σωθεί η επιχείρηση από τη χρεοκοπία. Αυτή την ώρα, η μετοχή χάνει το 26,72% της αξίας της.

Αντίθετα, θετικά είναι τα νέα από τη Sun Microsystemsm, η οποία ωφελείται από την ανάλυση της lehman Brothers περί ”σταθερότητας στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών”.

Αν και ”μισή”, η σημερινή συνεδρίαση (θα τελειώσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας), αναμένεται να συνεχίσει, κατά την άποψη αναλυτών, ”το καλό κλίμα της Τετάρτης” και να οδηγήσει προς την όγδοη συναπτή εβδομάδα κερδών.

Όπως άλλωστε αναφέρει το site cnn.money, τα 41 από τα 50 προηγούμενα έτη, η Τετάρτη που προηγείται της ημέρας των Ευχαριστιών και η Παρασκευή που έπεται, είναι ημέρες κερδών.

Εξαιρετικά σημαντική κρίνεται η ημέρα για τις εταιρίες λιανικής, αφού, για τους αμερικανούς, αποτελεί την ”πρεμιέρα” της αγοραστικής περιόδου των Χριστουγέννων και μία από τις πλέον εμπορικές ημέρες του έτους. ”Είναι σύνηθες το φαινόμενο των εξαιρετικά μειωμένων τζίρων τέτοια ημέρα, καθώς πολλοί traders είναι έξω και ψωνίζουν”, σχολιάζει σχετικά αμερικανός αναλυτής.

Ανησυχία προκαλεί εξάλλου, το πλέον πρόσφατο ”έργο” της διεθνούς τρομοκρατίας, που οδήγησε χθες στο θάνατο 15 ισραηλινούς σε ξενοδοχείο της Κένυας.

Στο -0,04% και τις 8.928 μονάδες βρίσκεται ο Dow, ενώ στο -0,31% ο Nasdaq (στις 1.483 μονάδες). Στο -0,04% και τις 938 μονάδες διαμορφώνεται ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v