Ράθυμο... το κλίμα στη Wall !!

Χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall, όπου, ελλείψει εταιρικών νεών, αλλά και εν όψει της αργίας την Πέμπτη και της ημιαργίας την Παρασκευή, οι επενδυτές αποφεύγουν τις ακρότητες. Θετική έκπληξη από τις πωλήσεις κατοικιών.

Οριακές είναι οι μεταβολές που καταγράφουν πλέον οι δείκτες στη Wall Street, κυρίως λόγω της απουσίας σημαντικών μακροοικονομικών και εταιρικών ειδήσεων, αλλά και λόγω της εορταστικής περιόδου εν όψει της αργίας για την ημέρα των Ευχαριστιών (Πέμπτη).

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που σχολιάζουν ότι πρόκειται για μια ”επιφυλακτική” συνεδρίαση, με τους επενδυτές να μην εμφανίζονται διατεθειμένοι για μεγάλες αγορές. Θετικό είναι το κλίμα στην τεχνολογία, με τον κλάδο των ημιαγωγών να κερδίζει οριακά.

Η αμερικανική αγορά την Πέμπτη θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ τη μισή διάρκεια θα έχει και την Παρασκευή. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα πως παραδοσιακά η εβδομάδα των Ευχαριστιών ήταν θετική για την αγορά.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Cisco, ύστερα από την υποβάθμισή της από την UBS Warburg. Αντίθετα, θετικά είχε επιδράσει στην αρχή άρθρο του Barron’s που ”εξυμνούσε” τη ρευστότητα της εταιρίας, και την οποία κρίνει ικανή να παραμείνει στην κορυφή ανεξαρτήτως του οικονομικού κλίματος.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της National Semiconductor, καθώς ο πρόεδρος της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι αυτή θα είναι σε θέση να πετύχει τους προηγούμενούς της στόχους για τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου.

Θετικά κινούνται και οι μετοχές της Advanced Micro Devices, ύστερα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της εταιρίας αγόρασε 300.000 μετοχές της την προηγούμενη εβδομάδα, μια κίνηση που θεωρείται ως ένδειξη εταιρικής εμπιστοσύνης.

Εξίσου θετικά επιδρά στην αγορά και η απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων κατοικιών κατά 6,1% στα 5,77 εκατ., έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση στα 5,35 εκατ.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8772,97 μονάδες με απώλειες 0,36%, και ακολουθεί ο Nasdaq με πτώση 0,33% στις 1463,96 μονάδες. Ο S&P διαμορφώνεται στις 925,33 μονάδες με πτώση 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v