Με τεχνολογικά... ”πόδια” το ράλι της Wall

Τεχνολογική… πηγή είχε το σημερινό ράλι της Wall, αφού τα αποτελέσματα της Hewlett Packard τόνωσαν το σύνολο σχεδόν του τεχνολογικού κλάδου. Θετική ήταν και η επίδραση των μακροοικονομικών νέων από το δείκτη των δεικτών και τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Σε ράλι εξελίχθηκε το ανοδικό άνοιγμα της Wall Street, που προκλήθηκε από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Hewlett Packard, αλλά και από τα ευοίωνα στοιχεία από την απασχόληση.

Θετική επίδραση άσκησε τελικά και η ανακοίνωση της General Electric, με την οποία αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα κέρδη της το 2002, αφού έγινε δεκτή ως πρόθεση ”διαφάνειας και ειλικρίνειας”.

Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών βρέθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, που διαμορφώθηκαν στις 376.000, έναντι εκτιμήσεων για άνοδό τους στις 388.000 και ενώ ο αριθμός για την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναθεωρηθεί στις 401.000.

Αμετάβλητος παρέμεινε για τον Οκτώβριο ο ”δείκτης των δεικτών” της αμερικανικής οικονομικής, ενώ οι εκτιμήσεις περίμεναν να διαμορφωθεί στο –0,1% και τον Σεπτέμβριο είχε βρεθεί στο –0,2%.

Ενθαρρυντικό για τη συνέχεια χαρακτηρίζουν αρκετοί αναλυτές το κλείσιμο του Nasdaq πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 1.423 μονάδων και το γεγονός ότι ξεπέρασε τα επίπεδα του Αυγούστου.

”Είναι πιθανό να βαδίζουμε προς υπεραγορασμένη περιοχή για τις αγορές”, παρατηρεί αμερικανός αναλυτής προσθέτοντας ότι ”είναι πιθανό να δούμε κάποιες ρευστοποιήσεις την Παρασκευή”.

Με απώλειες 1,24%, στα 15,9 δολ. έκλεισε ο τίτλος της 3Ε, ενώ με κέρδη 2,01% (στις στα 3,04 δολ.) αυτός της Εθνικής και 2,88% αυτός του ΟΤΕ, πέριξ των 5,36 δολ.

Με κέρδη 3,39% στις 1.467 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Nasdaq, ενώ άνοδο κατά 2,58% εμφάνισε ο Dow, στο επίπεδο των 8.845 μονάδων. Κέρδη και για τον S&P 500, στις 933 μονάδες και το 2,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v