HΠΑ: Θετικά νέα από απασχόληση, δείκτη των δεικτών

Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών ανακοινώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις προβλέψεις, ενώ αμετάβλητος ανακοινώθηκε για τον Οκτώβριο ο ”δείκτης των δεικτών”, καθώς αναλυτές προέβλεπαν υποχώρησή του.

HΠΑ: Θετικά νέα από απασχόληση, δείκτη των δεικτών
Σημαντική υποχώρηση εμφάνισαν στις ΗΠΑ οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας που υποβλήθηκαν μέσα στην εβδομάδα που τελείωσε στις 16 Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των αιτήσεων διαμορφώθηκε στις 376.000, έναντι εκτιμήσεων για άνοδό τους στις 388.000 και ενώ ο αριθμός για την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναθεωρηθεί στις 401.000.

Η επίδοση είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 4 μηνών, αφού την τελευταία φορά που ο αριθμός είχε βρεθεί κάτω από τις 377.000, το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιουλίου.

”Η επιβράδυνση των απολύσεων είναι δεδομένη, κάτι που όμως δεν εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε κύμα προσλήψεων”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής.

Άλλωστε, χωρίς μεταβολή ανακοινώθηκε ο ”δείκτης των δεικτών” για το μήνα Οκτώβριο, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωσή του κατά 0,1% και ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε βρεθεί στο -0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v