Μίνι ράλι στο Nasdaq

Το ”τίναγμα” των μετοχών των εταιριών ημιαγωγών ενισχύει δυναμικά το Nasdaq, ενώ οι τίτλοι του χρηματοοικονομικού κλάδου δημιουργούν, μετά από ώρες ”αμφιταλαντεύσεων”, θετικό κλίμα στον Dow Jones, εξαλείφοντας τις ανησυχίες από τα απογοητευτικά στοιχεία για την κατασκευή κατοικιών.

Σε σταθερά ανοδική πορεία οδηγείται η αμερικανική αγορά, με τις μετοχές τόσο του χρηματοοικονομικού, όσο και του κλάδου των ημιαγωγών να οδηγούν την άνοδο, διασκεδάζοντας παράλληλα τις ανησυχίες από τα απογοητευτικά στοιχεία για την κατασκευή κατοικιών.

Οι μετοχές των εταιριών ημιαγωγών κινούνται υψηλότερα, με τις Applied Materials, την Intel, αλλά και ονόματα του τεχνολογικού κλάδου όπως η Microsoft και η Cisco, να καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Άνοδο σημειώνει και η ΙΒΜ, ύστερα από την ανακοίνωση ότι θα επενδύσει περί τα 1 δισ. δολάρια στη νέα μονάδα παροχής υπηρεσιών και συμβουλών, αντί της υπηρεσιών τεχνολογίας. Ανοδική πορεία ακολουθεί και η Cisco, ύστερα από την απόφαση των μετόχων της για τη μερισματική πολιτική της εταιρίας.

Υψηλότερα κινούνται και οι τίτλοι των JP Morgan Chase, Citigroup και American Express.

Σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά η κατασκευή νέων κατοικιών υποχώρησε κατά 11,4% τον Οκτώβριο στα 1,6 εκατ. σπίτια, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα κυμαίνεται στα 1,71 εκατ.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,07% στις 8565,76 μονάδες, ενώ ακολουθεί και ο S&P με κέρδη 1,32% στις 908,54 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 2,42% στις 1407,76 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v