ΗΠΑ: Πτώση 11,4% στην κατασκευή κατοικιών

Τη μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων οκτώ χρόνων κατέγραψαν οι κατασκευές νέων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο σε ποσοστό 11,4%, ”χάνοντας” έτσι τη μεγάλη άνοδο που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα.

ΗΠΑ: Πτώση 11,4% στην κατασκευή κατοικιών
Πτώση κατά 11,4%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη των τελευταίων οκτώ ετών κατέγραψαν οι κατασκευές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, εξανεμίζοντας έτσι την υψηλή άνοδο του προηγουμένου μήνα.

Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη μηνιαία που έχει λάβει χώρα από τον Ιανουάριο του 1994, ενώ ο αριθμός των κατοικιών που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται ανέρχεται στα 1.603 εκατ.

Περίπου 1,444 εκατ. νέες κατοικίες έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται από την έναρξη του έτους, έναντι του αντίστοιχου αριθμού των 1,377 του αντίστοιχου δεκαμήνου του 2001.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι κατασκευές σπιτιών αντιστοιχούν σε πάνω από το ήμισυ της αμερικανικής κατασκευαστικής δραστηριότητας, και παρέχουν σημαντική υποστήριξη για την οικονομία, μέσω των δαπανών σε κατασκευαστικά υλικά, έπιπλα και οικιακές συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v