Κυριάρχησαν οι πτωτικές τάσεις στη Wall Street

Οι αρνητικές τάσεις ήταν αυτές που επικράτησαν τελικά στην αμερικανική αγορά, καθώς η υποβάθμιση της AT&T, η απογοητευτική εκτίμηση για τις πωλήσεις Νοεμβρίου της Wal-Mart σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ, δημιούργησαν έντονα πτωτικό κλίμα.

Με απώλειες έκλεισε η αμερικανική αγορά ύστερα από την απογοητευτική πρόβλεψη της Wal-Mart για τις πωλήσεις του Νοεμβρίου, την υποβάθμιση της AT&T και τις ανησυχίες για την επιστροφή των επιθεωρητών στο Ιράκ, που ενέτειναν τις πιέσεις στους δείκτες.

Πτωτικά έκλεισαν οι μετοχές της εταιρίας αναπαλαίωσης κατοικιών Lowe’s, αν και ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 43 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 40 σεντς.

Το αρχικό θετικό κλίμα αντιστράφηκε καθώς σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές η κερδοφορία της Lowe’s απέδειξε λιγότερο πραγματικό μέγεθος έναντι των εκτιμήσεων.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της AT&T, ύστερα από την υποβάθμιση της εταιρίας από τη Lehman Brothers σε underweight. Αρνητική ήταν η πορεία και των εταιριών πωλήσεων λιανικής, καθώς η Wal-Mart, κορυφαία του κλάδου παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις για το μήνα Νοέμβριο αναμένεται να διαμορφωθούν στο κατώτατο όριο των εκτιμήσεων.

Κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές της UAL Corp, μητρικής της United Airlines, η οποία ανακοίνωσε την εφαρμογή μέτρων αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνουν απολύσεις 9.000 εργαζομένων, περικοπή του στόλου της καθώς και καθυστέρηση των παραγγελιών 25 αεροσκαφών, τουλάχιστο μέχρι το 2005.

Όσον αφορά στις μετοχές ελληνικού ενδιαφέροντος, η Εθνική διαμορφώθηκε περί τα 2,98 δολάρια με άνοδο 0,34%. Αντίθετα, πτωτική ήταν η πορεία τόσο της 3E κατά 0,87% στα 14,86 δολάρια όσο και του ΟΤΕ, ο οποίος κατέγραψε πτώση 3,31% στα 5,25 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 8486,57 μονάδες με απώλειες 1,08%, ενώ ακολούθησε και ο S&P με πτώση 1,04% στις 900,36 μονάδες. Ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 1393,71 υποχωρώντας κατά 1,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v