Κόντρα στις πιέσεις από Ιράκ, UAL η Wall Street

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε και τη νέα εβδομάδα η Wall Street, παρά τις ανησυχίες για το τι θα βρούν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ στο Ιράκ, αλλά και τα σχέδια αναδιάρθρωσης της UAL προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία και ενώ οι επενδυτές ευελπιστούν ότι θα διατηρηθεί για έβδομη εβδομάδα το θετικό πρόσημο.

Θετικό κλίμα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με τις πιέσεις ωστόσο να παραμένουν καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση στο Ιράκ αλλά και ύστερα από το σχέδιο της UAL για περικοπές εργαζομένων προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Οι αναλυτές σχολιάζουν πως δυστυχώς η αγορά υφίσταται ακόμη πίεση από τις ειδήσεις για το Ιράκ, τονίζοντας μάλιστα ότι οποιαδήποτε αλλαγή επί του θέματος, θα έχει σημαντική επίδραση και στη Wall Street.

H UAL Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία παγκοσμίως, ανακοίνωσε ήδη από το Σάββατο ότι πρόκειται να απολύσει επιπλέον 9.000 εργαζομένους, καθυστερώντας παράλληλα και τις παραγγελίες 25 τουλάχιστον αεροσκαφών μέχρι το 2005, με στόχο να επιστρέψει στην κερδοφορία μέχρι το 2004.

Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη εταιρία πωλήσεων λιανικής παγκοσμίως, η Wal-Mart Stores, προειδοποίησε ότι οι πωλήσει του Νοεμβρίου στα καταστήματα με χρόνο λειτουργίας τουλάχιστον ενός έτους, θα κυμανθούν στο κατώτατο όριο των προσδοκιών.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της Lowe’s, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας αναπαλαίωσης κατοικιών, καθώς ανακοίνωσε ότι για το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 43 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 40 σεντς ανά μετοχή.

Ο δείκτης Dow Jones κυμαίνεται περί τις 8626,09 μονάδες με κέρδη 0,55% ενώ και ο S&P καταγράφει άνοδο 0,58% στις 915,15 μονάδες. Ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 1243,46 μονάδες με κέρδη 0,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v