Σημαντικά κέρδη στη Wall

Το ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street συντηρούν στο μέσον της συνεδρίασης τα μακροοικονομικά νέα για καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από λιανικές πωλήσεις και απασχόληση. Αντίρροπα λειτουργούν οι έρευνες των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με το έλλειμμα στο συνταξιοδοτικό ταμείο της Honeywell. Ρυθμοί ράλι για Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι λιανικές πωλήσεις για το μήνα Οκτώβριο ανακοινώθηκαν αμετάβλητες, έναντι προβλέψεων για μείωσή τους κατά 0,2% και ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν διαμορφωθεί στο –1,3%. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ”κλειδί” για την αμερικανική οικονομία το ρυθμό της κατανάλωσης.

Θετικά ήταν όμως τα στοιχεία και από τον αριθμό αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, που την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 8.000, στις 388.000, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι παραμείνει αμετάβλητος στις 396.000.



Αρνητική είναι στην πορεία της συνεδρίαση η επίδραση των ειδήσεων από τη Honeywell. Βάσει αυτών, η εταιρία αντιμετωπίζει την έρευνα των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με το μεγάλο έλλειμμα του συνταξιοδοτικού της ταμείου.

Εξάλλου, αρνητική είναι και η επίδραση των ανακοινώσεων της Applied Materials περί κάμψης πωλήσεων στο τρίμηνο που τελείωσε, αλλά και στο τρέχον τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, η Merrill Lynch περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της εταιρίας το οικονομικό έτος 2003.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της IBM, μετά τα όσα ανακοίνωσε η αναλυτική της ομάδα, περί επιστροφής σε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης κερδών και πωλήσεων το 2003.

Στο +1,56% και τις 8.529 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow, ενώ κέρδη κατά 2,75% σημειώνει ο Nasdaq, στις 1.398 μονάδες. Ανοδικά 2,18% και ο S&P 500 στις 901 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v