Cisco και Oracle οδηγούν τη Wall

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Cisco Systems και η Oracle, ωθούν υψηλότερα τόσο τις μετοχές του κλάδου όσο και την ευρύτερη αγορά, η οποία ενισχύεται και από θετικά αποτελέσματα στον κλάδο των εταιριών λιανικής.

Διατηρεί και επαυξάνει τα κέρδη της η αμερικανική αγορά, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Cisco και η Oracle, αλλά και τα αποτελέσματα αντιπροσώπων του κλάδου λιανικής.

Ύστερα από την προηγούμενη εβδομάδα η οποία ήταν ”γεμάτη” από τη μείωση των επιτοκίων και αναφορές οικονομικών στοιχείων, οι αγορές έπρεπε να συνεχίσουν την πορεία τους με κάποια ένδειξη, που στη σημερινή περίπτωση αφορά στην Oracle και τη Cisco.

Οι θετικές εκτιμήσεις από την εταιρία πληροφορικής Oracle έδωσαν το έναυσμα για ανοδική πορεία των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από μια ιδιαίτερα αρνητική συνεδρίαση τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο στην Καλιφόρνια, ο οικονομικός διευθυντής της Oracle, επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του δευτέρου τριμήνου χρήσης, ενώ ανακοίνωσε ότι η εταιρία αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2003.

Ο CEO της Cisco Systems, Τζον Τσάμπερς, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των παραγγελιών για προϊόντα που πρέπει να αποδοθούν σε διάρκεια 90 ημερών, σημείωσε άνοδο σε σχέση με τον αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος ενισχύεται από την ανακοίνωση των υψηλότερων σε σχέση με τις εκτιμήσεις αποτελεσμάτων της Vodafone. Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές της Intel.

Ωστόσο, αναλυτές προειδοποιούν ότι δεν έχουν εκλείψει οι ανησυχίες σχετικά με πιθανό πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράκ, ύστερα και από την άρνηση της Βαγδάτης να αποδεχτεί την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

Ο δείκτης Dow Jones κυμαίνεται στις 8458,88 μονάδες με κέρδη 1,57%, ενώ και ο Nasdaq κερδίζει 2,95% στις 1358,08 μονάδες. Ο S&P διαμορφώνεται στις 891,0 μονάδες με άνοδο 1,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v