Ανησυχίες για Ιράκ, δολάριο στη Wall

Η ανησυχία φαίνεται να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να σταθμίσουν τη μελλοντική στάση του Ιράκ, η οποία θα αποφασιστεί σήμερα από το ιρακινό κοινοβούλιο, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει η περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου.

Με αρνητικές διαθέσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την άνοδο για ένα περίπου μήνα και καθώς οι επενδυτές ”ζυγίζουν” τις εξελίξεις στο Ιράκ και τα λιγοστά εταιρικά νέα.

Οι ανησυχίες για τα γεγονότα που σχετίζονται με το Ιράκ φαίνεται ότι συνεχίζουν να έχουν αυξημένη βαρύτητα στο κλίμα των αμερικανικών αγορών, ενώ η προσοχή στρέφεται τώρα στη βραδινή συνεδρίαση του Ιρακινού κοινοβουλίου, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί η στάση της χώρας έναντι των τελευταίων αιτημάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Αρνητική είναι εξάλλου η επίδραση της αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να βρίσκεται αυτή την ώρα στα 1,0126 σεντς.

”Η αγορά είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα και νομίζω ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει τις επιδόσεις της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε μερικά ”πισωγυρίσματα” τον επόμενο καιρό”, λέει αμερικανός αναλυτής.

Πίεση δέχονται από τις προσυνεδριακές συναλλαγές οι τίτλοι της Oracle μετά την υποβάθμιση από την Deutsche Bank σε hold από buy, λόγω της αποτίμησης της εταιρίας σε σχέση με τον κλάδο. Εξάλλου, η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της McDonanld’s ως αποτέλεσμα των προειδοποιήσεων που η εταιρία δημοσιοποίησε την Παρασκευή.

Να σημειωθεί πως η αγορά ομολόγων και πολλές τράπεζες θα παραμείνουν σήμερα κλειστές, λόγω του εορτασμού της ημέρας των βετεράνων.

Στο -0,78% και τις 8.470 μονάδες κινείται τώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες κατά 0,97% σημειώνει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.346 μονάδων. Πτωτικά κατά 0,74% και ο S&P 500, ο οποίος συναντά τις 888 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v