Οριακές μεταβολές στη Wall εν όψει Fed

Με το... μυαλό στη Fed και το ηθικό ήδη υψηλό ύστερα από την επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, η αμερικανική αγορά κινείται ήδη σε θετικό επίπεδο, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων εβδομάδων. Πάντως οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικότεροι ως προς τη βραδινή κίνηση του Σερ Άλαν.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, έχοντας λάβει ήδη τις πρώτες ενδείξεις από την επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, εν όψει της συνεδρίασης της Fed και των αποφάσεών της σχετικά με τα επιτόκια.

Εκτός από την νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, οι οποίοι κέρδισαν τον έλεγχο του Κογκρέσου με πλειοψηφία τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, η αγορά βλέπει ήδη θετικά και την παραίτηση του προέδρου της SEC, Χάρβεϋ Πιτ.

Ο τελευταίος μάλιστα, είχε δεχτεί έντονες πιέσεις και επικρίσεις τόσο από στελέχη των Δημοκρατικών όσο και από Ρεπουμπλικάνους, καθώς δεν πληροφόρησε τα άλλα στελέχη της Επιτροπής αλλά και το Λευκό Οίκο, για τα πιθανά προβλήματα που αφορούν στον διορισμό του Γουίλιαμ Γουέμπστερ ως επικεφαλής μιας νέας επιτροπής ελέγχου.

Εξάλλου, διάχυτη είναι στην αγορά η πεποίθηση πλέον ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά από την έναρξη του έτους, με το ερώτημα να παραμένει στο ποσοστό της μείωσης.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές ωστόσο που θεωρούν ότι η Fed, αναλογιζόμενη πλέον τα νέα δεδομένα που αφορούν στην επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων αλλά και την αλλαγή φρουράς στη SEC, ίσως σκεφτεί ”διπλά” πριν προχωρήσει σε μια δραματική μείωση των επιτοκίων.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές της Cisco Systems, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της εταιρίας βιοχημικών δραστηριοτήτων Amgen, ύστερα από την υποβάθμισή της από την UBS Warburg. Αρνητικό είναι το κλίμα και στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με την Prudential να υποχωρεί καθώς η Credit Suisse First Boston περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003.

Απώλειες καταγράφει και ο τίτλος της Hewlett-Packard, αν και η Merrill Lynch αναθεώρησε την εταιρία, τονίζοντας μάλιστα ότι την προτιμά έναντι της ανταγωνιστικής της Lexmark.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 8705,19 μονάδες καταγράφοντας οριακά κέρδη της τάξης του 0,31% ενώ και ο S&P ενισχύεται περί το 0,44% στις 919,40 μονάδες. Άνοδο καταγράφει και ο Nasdaq περί το 0,35% στις 1406,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v