Ες αύριον τα σπουδαία για τη Wall Street

Μέχρι τέλους παρέμεινε η νευρικότητα στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να δέχεται τις ευεργετικές επιδράσεις μεμονωμένων εταιριών και τον Nasdaq να κατορθώνει τελικά να ανακάμψει παρά τις πιέσεις των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου. Οριακά κέρδη και για τον S&P.

Με κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση Dow Jones και S&P ενισχυμένοι κυρίως από την άνοδο μεμονωμένων μετοχών, ενώ οι τεχνολογικές εταιρίες δεν κατόρθωσαν τελικά να κρατήσουν σε αρνητικό έδαφος τον Nasdaq.

Όσον αφορά στις σημερινές ”ενδιάμεσες” εκλογές, το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων αναμένεται να διατηρήσει τον έλεγχο της Βουλής των αντιπροσώπων αλλά και να κερδίσει τη Γερουσία. Η κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο θεωρείται από αρκετούς επενδυτές ως ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η συνεδρίαση της Fed, με την πλειονότητα των αναλυτών να είναι βέβαιοι για την πρώτη μείωση των επιτοκίων από την έναρξη του έτους.

Κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές τόσο της Boeing όσο και της Lockheed Martin, καθώς οι επενδυτές επωφελήθηκαν από τη χαμηλή τιμή των μετοχών του αμυντικού κλάδου, ύστερα από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών.

Αντίθετα, χαμηλότερα κινήθηκε η μετοχή της American Express καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία σε neutral από buy. Πτωτικά έκλεισαν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Intel και η Hewlett-Packard.

Άνοδο κατέγραψε ο τίτλος της Cisco Systems, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου που θα ανακοινωθούν αύριο. Χαμηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές της Adobe Systems καθώς η Deutsche Bank υποβάθμισε την εταιρία σε sell από hold.

Όσον αφορά στις μετοχές ελληνικού ενδιαφέροντος, η Εθνική έκλεισε με κέρδη 4,68% στα 3,13 δολάρια, ενώ αντίθετα η μετοχή του ΟΤΕ σημείωσε απώλειες 0,34% στα 5,78 δολάρια. Σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο τίτλος της 3E, στα 13,90 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη κατά 1,24% στις 8678,27 μονάδες, ενώ και ο S&P σημείωσε άνοδο 0,78% στις 915,40 μονάδες. Ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 1400,97 μονάδες με κέρδη 0,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v