Microsoft και FED ενισχύουν σημαντικά τη Wall

Η αισιοδοξία ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης, αλλά και η θετική απόφαση του δικαστηρίου για την Microsoft, δημιουργούν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, που δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει και αυτην την εβδομάδα (πέμπτη κατά σειρά) με κέρδη.

Υψηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, ύστερα από τις έντονες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ευεργετική είναι και η επίδραση της θετικής για την Microsoft απόφασης του δικαστηρίου.

Έντονες είναι οι φημολογίες το τελευταίο διάστημα ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, με τους αναλυτές να προβληματίζονται πλέον στο εάν το ποσοστό θα είναι 0,25% ή 0,50%.

Στέλεχος της JP Morgan αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η αγορά έχει πλέον εναποθέσει τις ελπίδες της στην απόφαση της Fed, η οποία αναμένεται να επηρεάσει (θετικά) και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Microsoft από την πλευρά της καταγράφει σημαντικά κέρδη, ύστερα από την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου με την οποία εγκρίθηκε το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές άλλης μιας τεχνολογικής εταιρίας, της IBM, η οποία ανακοίνωσε την κατασκευή ενός συστήματος παραγωγής μικροεπεξεργαστών με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα από την ισχύουσα.

Πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Amazon, ύστερα από δημοσίευμα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το οποίο σχολίαζε ότι η τιμή της μετοχής της εταιρίας είναι αρκετά υψηλή, σε σχέση με τις επιτυχημένες ανταγωνιστικές της, eBay και Expedia.

Στα 83 δολάρια περιέκοψε την τιμή στόχο για την πετρελαϊκή εταιρία Chevron Texaco η Credit Suisse από την προηγούμενη τιμή των 95 δολαρίων, καθώς η εταιρία δεν κατόρθωσε να πετύχει τους στόχους για τα κέρδη του τριμήνου.

”Επιφυλακτικές” ήταν και οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τον κλάδο των εταιριών λιανικής, με αποτέλεσμα να κινούνται χαμηλότερα οι μετοχές των Home Depot και Lowe’s.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8636,73 μονάδες με κέρδη 1,40%, ενώ και ο S&P κερδίζει 1,43% στις 913,83 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 2,84% στις 1399,32 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v