Με… τεχνολογική σφραγίδα η άνοδος στη Wall

Τεχνολογική σφραγίδα είχε τελικά η συνεδρίαση της Τετάρτης, αφού τα νέα από IBM, Dell και Maxim, τόνωσαν το ηθικό των επενδυτών της Nasdaq, χωρίς να γίνει δυνατόν να επεκταθούν ανάλογα οι θετικές επιρροές και στο βιομηχανικό δείκτη. Πληθαίνουν οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων, λόγω κυρίως της πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλά εννέα ετών.

Αμέριστη τεχνολογική βοήθεια προσφέρθηκε στη Wall Street, προστιθέμενη στην αισιόδοξη θεώρηση της πτώσης που κατέγραψε την Τρίτη η καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η κάμψη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλά εννέα ετών, αναζωπύρωσε τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων την επόμενη Τετάρτη.

”Οι αγορές τεχνολογικών μετοχών, χωρίς τα blue chips να ακολουθούν, συνήθως είναι ένδειξη περαιτέρω ανόδου των αγορών”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής.

Σημαντική άνοδο κατά 2,01% (στις 1.326 μονάδες) εμφάνισε ο Nasdaq, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να παρασύρει ανοδικά και τα περισσότερα blue chips. Ο διευθύνων σύμβουλος της IBM ανακοίνωσε, ότι οι πληροφορίες που φτάνουν από το δίκτυο πελατών της εταιρίας δείχνουν πως κοινή πεποίθηση αποτελεί ότι οι αγορές έχουν βρει τον ”πάτο”.

Εξάλλου, η Bank of America αναθεώρησε προς τα επάνω την τιμή στόχο για τη μετοχή της Dell, ενώ η εταιρία επεξεργαστών, Maxim ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη πρώτου οικονομικού τριμήνου.

Αντίθετα, αρνητικές ήταν οι ειδήσεις από δύο μεγάλες εταιρίες του Dow. Συγκεκριμένα, στο επιχειρηματικό επίπεδο, η Goldman Sachs υποβάθμισε τη μετοχή της Wal Mart σε market perform, τονίζοντας, ότι θα είναι δύσκολο για τον τίτλο να εξακολουθήσει να εμφανίζει τη θετική απόδοση του προηγούμενου έτους.

Με απώλειες 0,72% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο τίτλος της Εθνικής, στα 2,75 δολάρια, ενώ ανοδικά κινήθηκε αυτός του ΟΤΕ (0,89%, στα 5,68 δολ.), με την Coca Cola 3E να μην σημειώνει μεταβολή.

Πίεση όμως καταγράφεται από την αρχή της συνεδρίασης και στις μετοχές της General Electric, καθώς εγείρονται ανησυχίες για τον τρόπο υπολογισμού επενδύσεων των ασφαλιστικών της θυγατρικών, ύψους 800 εκατ. δολ.

Στο +0,70% και τις 8.427 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow, ενώ κέρδη 0,97% κατέγραψε και ο S&P 500 στις 890 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v