Η Wall αναζητά… ισορροπία

Σε φυσιολογική διόρθωση αποδίδουν αναλυτές την υποχώρηση των βασικών δεικτών στη Wall, μετά το άνοιγμα, ενώ θετικά κρίνονται τα νέα για τη Citigroup και τον ευρύτερο κλάδο, αφού η Lehman Brothers αναθεώρησε προς τα επάνω τις συστάσεις της.

Την κατεύθυνση φαίνεται ότι αναζητά ακόμη και αυτή την ώρα η Wall Street, αφού οι βασικοί της δείκτες εμφανίζουν μικρές διακυμάνσεις, πότε θετικές και πότε αρνητικές.

Το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών ήταν θετικό, αλλά λίγο αργότερα σημειώθηκαν αρκετές πωλήσεις, που αποδίδονται από τους αναλυτές σε ”φυσιολογική διόρθωση” από το ράλι των τριών τελευταίων εβδομάδων. Σημειώνεται ότι ο Dow από τις 9 Οκτωβρίου, έχει εμφανίσει άνοδο κατά 19%.

Θετική είναι η επίδραση της αναβάθμισης της Citigroup από τη Lehman Brothers, όπως και η αναβάθμιση ολόκληρου του τομέα των τραπεζών σε neutral από negative, καθώς ο οίκος εκτιμά ότι η περίπτωση double dip απομακρύνεται για τις αγορές.

Την ανοδική κίνηση στηρίζει η ανακοίνωση της American Express για τα κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ την πτωτική η προειδοποίηση από την Prudential, η οποία αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη οίκων, όπως Merrill Lynch, Goldman Sachs και Lehman Brothers.

Στο -0,09% και τις 8.436 μονάδες διαμορφώνεται τώρα ο Dow, ενώ πτώση κατά 0,09% εμφανίζει ο Nasdaq (στις 1.330 μονάδες). Στο +0,11% είναι η διακύμανση για τον S&P 500, στις 898 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v