Τις χθεσινές απώλειες προσπαθεί να καλύψει η Wall

Με ανάμικτες διαθέσεις υποδέχτηκαν τα στοιχεία για την υποχώρηση των παραγγελιών στα διαρκή αγαθά κατά 5,9% το Σεπτέμβριο οι επενδυτές στις ΗΠΑ, αλλά και τη διαμόρφωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μισιγκαν στο 80,6 τον Οκτώβριο έναντι εκτιμήσεων για 81. Αντίθετα, το δρόμο προς την άνοδο δείχνουν τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών το Σεπτέμβριο.

Με οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, καθώς τα μικτά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ σε συνδυασμό με αντίστοιχες αρνητικές εταιρικές ειδήσεις, μοιάζουν να μπερδεύουν τους επενδυτές.

Οι πτωτικές διαθέσεις είχαν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ύστερα από την ανακοίνωση των παραγγελιών στα διαρκή αγαθά για το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο. Η πτώση ανήλθε στο 5,9%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση περί το 1,9%.

Σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μίσιγκαν διαμορφώθηκε στο 80,6 τον Οκτώβριο έναντι εκτιμήσεων για 81, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 1993.

Παράλληλα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο στα 1,02 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις των ήδη υφισταμένων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, πιέσεις δέχεται η αγορά από τις μετοχές των Citigroup και Boeing, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Citigroup μελετά την πιθανότητα περικοπής άνω των 1.000 εργατικών θέσεων στην επενδυτική της μονάδα. Η Boeing από την πλευρά της ανακοίνωσε απολύσεις 1.200 εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων εταιρικών ειδήσεων, η Amazon ύστερα από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, στα οποία παρουσίασε συρρίκνωση των ζημιών.

Ως αποτέλεσμα, η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του 2003 της εταιρίας, αυξάνοντας και την τιμή στόχο στα 23 δολάρια έναντι της προηγουμένης που κυμαινόταν στα 20 δολάρια.

Ωστόσο, αρνητικά κινούνται οι μετοχές της Cigna, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία ασφαλειών υγείας των ΗΠΑ περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο αλλά και το έτος, με την Merrill Lynch να υποβαθμίζει την εταιρία σε sell.

Αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε και η Verizon Communications, τα οποία ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και διαμορφώθηκαν στα 77 σεντς ανά μετοχή έναντι 75 σεντς πέρυσι.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8360,96 μονάδες με άνοδο κατά 0,59% ενώ και ο Nasdaq καταγράφει κέρδη κατά 0,80% στις 1309,02 μονάδες. Ο S&P διαμορφώνεται στις 887,99 μονάδες με κέρφη 0,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v