Τεχνολογικά νέα έκοψαν τη ”φόρα” της Wall

Την αφορμή για διόρθωση φαίνεται ότι βρήκαν οι αμερικανικές αγορές στις εξαγγελίες των Taiwan Semiconductors και Texas Instruments, σημειώνοντας υπολογίσιμες απώλειες. Σημαντική πτώση, κατέγραψαν άλλωστε στη Ν. Υόρκη, οι τίτλοι των 3Ε Coca Cola, Εθνικής και ΟΤΕ.

Σε (προσωρινή;) διακοπή των ανοδικών συνεδριάσεων στη Wall Street οδήγησε η ανακοίνωση της Taiwan Semiconductors και κυρίως αυτή της Texas Instruments.

Η Texas Instruments, ανακοίνωσε, ότι τα έσοδα και τα κέρδη της θα είναι μειωμένα το επόμενο διάστημα. Σαν αποτέλεσμα, η CSFB αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την εταιρία τόσο αναφορικά με το 2002, όσο και για την επόμενη χρονιά. Εξάλλου, η Taiwan Semiconductors, ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

”Οι αγορές φαίνεται σαν να έψαχναν ευκαιρία να διορθώσουν από τα διαδοχικά ράλι. Σήμερα βοηθήθηκαν και από την απουσία μακροοικονομικών νέων”, σχολιάζουν κύκλοι της αμερικανικής αγοράς.

Στα θετικά της σημερινής συνεδρίασης πρέπει να περιληφθούν και τα αποτελέσματα τριμήνου των εταιριών AT&T (επέστρεψε στην κερδοφορία και ξεπέρασε ελαφρά τις προσδοκίες των αναλυτών) και Mc Donald’s (που ανακοίνωσε κέρδη σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών).

Στο -1,03% και τις 8.450 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες κατά 1,30% εμφάνισε ο Nasdaq, στις 1.292 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκε και ο S&P 500, που ολοκλήρωσε την ημέρα στις 890 μονάδες (-1,06%).

Εξάλλου με απώλειες 2,32% έκλεισε ο τίτλος (ADR) της Coca Cola 3Ε, στα 14,31 δολάρια, αυτός της Εθνικής (-2,77%, στα 2,81 δολάρια), καθώς και ο τίτλος του ΟΤΕ, στο επίπεδο των 5,88 δολαρίων (-2,97%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v