Νέα ”αφορμή” για διόρθωση στη Wall

Νέα αφορμή για διόρθωση δίνουν στη Wall Street οι τεχνολογικές μετοχές, και ειδικότερα οι Texas Instruments και Taiwan Semiconductor, ενώ λείπουν τα μακροοικονομικά νέα. Ωστόσο και χθες η Wall ξεκίνησε αρνητικά για να ανακάμψει στη συνέχεια. Επιστροφή στην κερδοφορία για την ΑΤ&Τ.

Αφορμή για διόρθωση φαίνεται ότι παρέχεται από τεχνολογικές εταιρίες, για δεύτερη ”σερί” συνεδρίαση στη Wall Street. Μετά τις ανακοινώσεις του CEO της Microsoft, οι εταιρίες Texas Instruments και Taiwan Semiconductor διοχέτευσαν αρνητικές ειδήσεις στην αγορά.

Μένει να φανεί αν το ανοδικό κλίμα θα μπορέσει και σήμερα να ξεπεράσει τις ”εταιρικές αντιξοότητες”, χωρίς τη βοήθεια μακροοικονομικών νέων, που σήμερα απουσιάζουν από την ατζέντα.

Η εταιρία κατασκευής μικροεπεξεργαστών Texas Instruments, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα και τα κέρδη της του τρέχοντος τριμήνου θα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, παρά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του γ΄ τρίμήνου.

Ακολούθως, η CSFB αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα της Texas, τόσο για το 2002, όσο και για το 2003.

Εξάλλου, η Taiwan Semiconductor, ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο χαμηλότερα των προβλέψεων και ανησύχησε παρατηρητές του κλάδου.

Στο -1,18% και τις 8.437 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες κατά 1,86% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.285 μονάδες. Πτωτικό κατά 1,18% το άνοιγμα και για τον S&P 500, στις 889 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v