Αισιόδοξος ο T. Levkovich

Στην υποχώρηση της αγοράς ομολόγων και στα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά κέρδη, εντοπίζει, μεταξύ άλλων, ο T. Levkovich (SSSB), τις διαφορές του τρέχοντος με το καλοκαιρινό ράλι στη Wall Street. Αισιοδοξεί και θεωρεί πιθανή την κίνηση του S&P 500 υψηλότερα κατά 15%, έως το τέλος του έτους.

Αισιόδοξος ο T. Levkovich
Πέντε είναι, σύμφωνα με τον T. Levkovich της SSSB, οι λόγοι για τους οποίους το ράλι των αμερικανικών δεικτών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δεν μοιάζει με εκείνο του καλοκαιριού και είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Ο αναλυτής επισημαίνει την πτώση της αγοράς ομολόγων, σε σχέση με τον Αύγουστο, που μπορεί να υποδηλώνει μετακύλιση των επενδύσεων προς μετοχικούς τίτλους, καθώς και την κάμψη στην τιμή του χρυσού, που λειτούργησε το προηγούμενο διάστημα σαν ασφαλές καταφύγιο.

Ακόμα, ο επιφανής αναλυτής επισημαίνει την αύξηση του όγκου συναλλαγών, τα εταιρικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν καλύτερα, σε γενικές γραμμές από το αναμενόμενο, αλλά και την τάση των επενδυτών να διακρίνουν ανάμεσα σε ”καλές” και ”κακές” μετοχές.

Οι αποτιμήσεις στους επιμέρους κλάδους- πλην του τεχνολογικού παραμένουν ελκυστικές, τονίζει ο T. Levkovich, ενώ κάνει λόγο για πιθανή άνοδο του S&P 500 κατά 15% μέχρι το τέλος του έτους (με ”στόχο” τις 1000 μονάδες), χωρίς να αποκλείει ”πανικό αγορών”.

”Τα ανοδικά (κυκλικά) ράλι των αγορών είναι δυνατόν να εμφανιστούν και σε χειρότερες από ιδανικές συνθήκες. Κατά την άποψή μας αυτό το ράλι είναι αληθινό, αλλά δεν πρόκειται να παρασυρθούμε θεωρώντας ότι ξεκίνησε bull εποχή”, καταλήγει το στέλεχος της SSSB.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v