Απορροφήθηκαν οι πιέσεις στη Wall

Σε θετικό μετέτρεψε το πρόσημο των βασικών δεικτών της Wall το αγοραστικό ενδιαφέρον για αεροναυπηγικές μετοχές και καπνοβιομηχανίες. Αντίρροπα λειτουργούν οι ανακοινώσεις του CEO της Microsoft και η επίδοση του δείκτη των δεικτών Σεπτεμβρίου. Σημαντική ανάκαμψη στη Φρανκφούρτη.

Αντιστροφή της αρχικής τάσης πραγματοποιούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον που εστιάζεται στους κλάδους των αεροναυπηγικών και των καπνοβιομηχανιών αντισταθμίζει τις δυσμενείς ειδήσεις από τη Microsoft.

”Παρακολουθούμε την αγορά να προσπαθεί να κινηθεί ανοδικά” σχολιάζει αμερικανός αναλυτής, ο οποίος επισημαίνει, ότι οι κλάδοι που άλλαξαν το τοπίο στη σημερινή συνεδρίαση, δεν έχουν να επιδείξουν κάποιο θετικό νέο. ”Απλώς ”χτυπήθηκαν άγρια” την Παρασκευή”, προσθέτει.

Το Σαββατοκύριακο, ο CEO της Microsoft ανακοίνωσε ότι δύσκολα η αύξηση των πωλήσεων του α΄ τριμήνου θα έχει συνέχεια, ενώ χαρακτήρισε το επιχειρηματικό περιβάλλον ”δυσμενές”.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της φαρμακευτικής Merck, αφού η UBS την υποβάθμισε από ”buy” σε ”hold”.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, χαμηλότερα κατά 0,2% ανακοινώθηκε ο δείκτης των δεικτών τον Σεπτέμβριο, εκπληρώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ τον Αύγουστο είχε διαμορφωθεί στο –0,1%.

Στο +1,78% και τις 8.470 μονάδες κινείται τώρα ο Dow, ενώ άνοδο κατά 0,97% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.300 μονάδες. Ανοδικά και ο S&P 500 στις 894 μονάδες και το +1,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v