”Κλασσικές”¨επενδύσεις από τα pension funds

Ποσοστό μόλις 3% των ασφαλιστικών ταμείων στη Βρετανία επένδυσε σε hedge funds το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Asterias μεταξύ 55 ασφαλιστικών ταμείων, την ίδια στιγμή που στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο τοποθέτησε 1 δισ. δολάρια σε ανάλογου τύπου επενδύσεις.

”Κλασσικές”¨επενδύσεις από τα pension funds
Απέτυχαν τα hedge funds να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη των ασφαλιστικών ταμείων (Pension Funds) στην Βρετανία το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Asterias, που δραστηριοποιείται και η ίδια στον χώρο των hedge funds γενικότερα.

Η εταιρία διεξήγαγε έρευνα μεταξύ 55 ασφαλιστικών ταμείων στη Βρετανία (που διαχειρίζονταν περίπου 110 δισ. δολ.) θέτοντας το ερώτημα, μεταξύ άλλων, ποιο είναι ποσοστό των Pension Funds που επενδύουν σε hedge funds, με τα αποτελέσματα να είναι μάλλον απογοητευτικά, αφού μόλις το 3% εξ αυτών είχε τοποθετήσεις στον συγκεκριμένο τύπο επενδύσεων.

”Οι υψηλές προμήθειες που χρεώνουν, η έλλειψη πληροφόρησης, αλλά και τα αποτελέσματά τους αποτελούν τις κυριότερες αιτίες για την απομάκρυνση των ταμείων από αυτά” σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη έρευνα που διεξήχθη στην υπόλοιπη Ευρώπη οι επενδύσεις σε hedge funds δεν φαίνεται να ξενίζουν τόσο τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού ποσοστό 20%, από τα 42 που ερωτήθηκαν, τοποθετούνται σε hedge funds.

Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ το California Public Employee’s Retirement System, που αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο επενδύει περίπου 1 δισ. δολ. περίπου σε hedge funds.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v