Πρασινίζει δειλά - δειλά η Wall λόγω Microsoft

Έδαφος φαίνεται να κερδίζουν οι αμερικανικές αγορές, οδηγούμενες δειλά, αλλά σταθερά, σε θετικό επίπεδο, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να δούν με καλύτερο μάτι τις ανακοινώσεις της Microsoft, ύστερα από το αρχικό νευρικό κλίμα που δημιούργησαν οι απογοητευτικές ανακοινώσεις των Ericsson και Sun Microsystems.

Το…”αίμα” της πίσω φαίνεται να παίρνει η Microsoft από τις Ericsson και Sun Microsystems, οδηγώντας την αμερικανική αγορά σε ουσιαστικά κέρδη, ύστερα από το νευρικό κλίμα στην έναρξη της συνεδρίασης.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα τόσο των προηγουμένων ημερών όσο και αυτών της σημερινής συνεδρίασης, είναι ο κύριος λόγος ενίσχυσης της αισιοδοξίας για τους επενδυτές που οδηγούν σε άνοδο και την αμερικανική αγορά.

Συγκεκριμένα, τα υψηλά κέρδη του κολοσσού πληροφορικής Microsoft φαίνεται ότι πλέον είναι σε θέση να δημιουργήσουν έντονα θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, έναντι των αρνητικών ανακοινώσεων των Ericsson και Sun Microsystems.

Η Microsoft ανακοίνωσε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν κέρδη για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, προχωρώντας και σε αισιόδοξες προβλέψεις για τα κέρδη του έτους.

Στον αντίποδα, η Ericsson ανακοίνωσε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο υψηλότερες των προβλέψεων, μείωση κατά 29% των πωλήσεων καθώς και πτώση των παραγγελιών κατά 46%.

Επιπρόσθετα, η Sun Microsystems ”επέστρεψε” στις τριμηνιαίες απώλειες για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, ύστερα από τα κέρδη της προηγουμένης περιόδου. Ακόμη, η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να περικόψει το11% του εργατικού της δυναμικού.

Πτωτικά κινείται και ο τίτλος της ανταγωνίστριας εταιρίας πληροφορικής, Oracle, καθώς η UBS Warburg υποβάθμισε την εταιρία σε neutral από buy.

Η Standard & Poor’s από την πλευρά της προχώρησε σε υποβάθμιση αρκετών επενδυτικών οίκων, όπως η Merrill Lynch, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Όσον αφορά στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου διευρύνθηκε στα 38,5 δισ. δολάρια, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι το ποσό θα έφτανε μόλις τα 35,5 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε το Σεπτέμβριο κατά 0,2%, κάτι που άλλωστε αναμενόταν από την αγορά.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 8300,55 μονάδες με κέρδη 0,31%, ενώ ακολουθεί και ο S&P με άνοδο 0,50% στις 883,58 μονάδες. Ο Nasdaq κυμαίνεται στις 1284,77 μονάδες, κερδίζοντας περί το 0,90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v