Δεν έφυγαν...οι ταύροι από τη Wall Street!

Μέχρι το τέλος διήρκεσε ο ενθουσιασμός των επενδυτών στη Wall Street, στέλνοντας τους δείκτες στην αμερικανική αγορά σε κέρδη ρεκόρ, και τον Dow Jones εδραιωμένο πάνω από τις 8.000 μονάδες. Εντυπωσιακά και τα κέρδη του Nasdaq, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Intel.

Το κλίμα ευφορίας που δημιουργήθηκε εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Intel οδήγησε τον Nasdaq σε υψηλά κέρδη, ενώ άλλες εταιρικές ειδήσεις ”εκτίναξαν” τους Dow Jones και S&P.

Το θετικό κλίμα δημιουργήθηκε κυρίως ύστερα από τις θετικές ανακοινώσεις εταιριών όπως η General Motors, η Citigroup, η Johnson & Johnson και η Microsoft.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων παγκοσμίως, General Motors, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 1,20 δολάρια ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 99 σεντς. Ωστόσο, οι δαπάνες που σχετίζονται με την απαξίωση της επένδυσης στη Fiat, οδήγησαν σε ζημίες ύψους 804 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο χρηματοοικονομικός όμιλος Citigroup ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 74 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για 73 σεντς. Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson, η οποία κέρδισε 60 σεντς ανά μετοχή.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Bank of America, καθώς τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο υπερέβησαν κατά 4 σεντς τις εκτιμήσεις της αγοράς. Εξάλλου, οι θετικές εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τα αποτελέσματα της Microsoft οδήγησαν σε άνοδο τις μετοχές της τελευταίας.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Intel, η οποία αναμένεται ύστερα από το λήξη της συνεδρίασης να ανακοινώσει τα κέρδη του τριμήνου, που υπολογίζονται στα 13 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 10 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Υψηλότερα κινήθηκε και ο τίτλος της καπνοβιομηχανίας Philip Morris, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε την εταιρία σε recommend από market outperform.

Αδιάφορη άφησαν την αγορά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά με τα επιχειρηματικά αποθέματα Αυγούστου, τα οποία υποχώρησαν κατά 0,1%, έναντι εκτιμήσεις για άνοδο περί το 0,2%.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8255,68 μονάδες με κέρδη 4,80%, ενώ ακολούθησε και ο S&P με άνοδο κατά 4,73% στις 881,26 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε περί το 5,07% στις 1282,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v