Στο ρελαντί η Wall Street

Απορρόφησε τις πιέσεις και πέρασε σε θετικό πρόσημο η Wall Street, η οποία δουλεύει σε ρυθμούς... ρελαντί, λόγω της επίσημης αργίας. Πτωτικά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ οι αναλυτές δεν παύουν να επισημαίνουν ότι οι κινήσεις των επενδυτών λαμβάνουν υπόψη τις δύο τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις.

Σθεναρή αντίσταση επιδεικνύει η αμερικανική αγορά στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις διεθνείς αγορές ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπαλί, κινούμενη μάλιστα σε θετικό έδαφος.

Κλειστή παραμένει η αγορά των ομολόγων, λόγω του εορτασμού της ημέρας του Κολόμβου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η αγορά κινείται αρκετά θετικά, λαμβανομένων υπόψη των αρνητικών ειδήσεων για την επίθεση στο Μπαλί, αλλά και τις δύο τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Boeing, πιέζοντας και τον Dow Jones, καθώς η αεροπορική εταιρία EasyJet αποφάσισε να αναθέσει στην ανταγωνιστική της Boeing, Airbus την κατασκευή 120 αεροσκαφών. Μάλιστα, η Wall Street Journal προειδοποιεί ότι η Boeing είναι πιθανό να περικόψει την παραγωγή.

Εξάλλου, πιέσεις δέχονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε τις General Motors και Ford σε neutral από buy.

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί και ο τίτλος της Citigroup, καθώς η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο πρώην CEO της WorldCom, Μπερνάρντ Έμπερς, έχει λάβει δάνεια από την ασφαλιστική Travelers, εταιρία πρόσφατα αποσχισθείσα από τη Citigroup.

Ο Dow Jones κινείται στις 7892,25 μονάδες με κέρδη 0,54%, ενώ και ο S&P κερδίζει 0,82% στις 842,19 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,69% στις 1218,77 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v