Wall: Ανοδικό ξέσπασμα- ζητείται συνέχεια

Σε άλλο ένα ανοδικό ”ξέσπασμα” οδήγησαν τη Wall τα νέα από τη Yahoo, αλλά και από την πτώση του αριθμού επιδομάτων ανεργίας. Για συνηθισμένο bear rally κάνουν λόγο αναλυτές, αμφισβητώντας τη δυναμική της ανάκαμψης.

”Ράλι” προκάλεσε στους βασικούς δείκτες της Wall Street η ανακοίνωση της Yahoo για κέρδοφόρο τρίμηνο, όπως και τα θετικά νέα από την απασχόληση.

”Το πιθανότερο”, υποστηρίζει αναλυτής, ”είναι να πρόκειται για bear rally, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αισιοδοξούμε”.

Η Yahoo (το γνωστό ”ψαχτήρι”) ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2002, αντιστρέφοντας την εικόνα που είχε δημιουργηθεί το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Επίσης, αναφορικά με τις πωλήσεις της, η εταιρία ανακοίνωσε ότι, για το 2002, θα διαμορφωθούν στο ανώτερο ύψος των προσδοκιών.

Την θετική ανακοίνωση του Yahoo διαδέχτηκε αυτή της εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών, Rambus, η οποία ανακοίνωσε υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη για το γ΄ τρίμηνο, ενώ ”ανέβασε” τον πήχη των εσόδων της για το 2002.

Εξάλλου, η ασφαλιστική Aetna ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίμηνο που τελείωσε θα είναι διπλάσια από τα προβλεπόμενα, ενώ κατά το τρίμηνο του 2001, εμφάνισαν πτώση.

Αρκετά καλά τα πήγε και η μετοχή της Coca Cola 3E στο ντεμπούτο της στην αμερικανική αγορά, κλείνοντας στα 15,81 δολάρια με άνοδο 6,82%.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική πτώση (κατά 40.000) εμφάνισαν ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας και διαμορφώθηκαν στις 384.000, διαψεύδοντας τους αναλυτές, που έκαναν λόγο για 405.000, αλλά και ”ξεπερνώντας” την επίδοση της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν στις 424.000.

Εξάλλου, πτωτικά διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης των αποθεμάτων των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στο 0,2%, έναντι προβλέψεων για 0,3% και ενώ τον Ιούλιο ήταν στο 0,6%.

Στο +3,40% και τις 7.533 μονάδες έκλεισε ο Dow, ενώ σημαντικά κέρδη (+4,43%) εμφάνισε ο Nasdaq, στις 1.163 μονάδες. Σημαντική η άνοδος κατά 3,50% και του S&P 500, ως τις 803 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v