Goldman Sachs: Αντιδρά σε απόφαση της SEC

Δεν συναινεί η Goldman Sachs με την πρόταση της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς να εγγυώνται οι αναλυτές τη ακεραιότητα των επενδυτικών επιλογών τους, σε αντίθεση με άλλα ηχηρά ονόματα του χώρου (SSSB, Merrill Lynch και CSFB) που συντάχθηκαν με την παραπάνω πρόταση.

Goldman Sachs: Αντιδρά σε απόφαση της SEC
Αντιτίθεται στην πρόταση της SEC, αναφορικά με την απαίτηση της τελευταίας να εγγυώνται οι αναλυτές για την ”ακεραιότητα” των επενδυτικών επιλογών τους, η Goldman Sachs.

Η αμερικανική τράπεζα, μεταξύ άλλων εξίσου ηχηρών ονομάτων, βρίσκεται στο στόχαστρο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, η οποία ερευνά την πιθανότητα ευθυνών από μέρους της Goldman Sachs στα σκάνδαλα τύπου WorldCom και Enron.

Η Goldman Sachs, η οποία διαθέτει 300 περίπου αναλυτές ”καλύπτοντας” περί τις 2.000 εταιρίες, αποτελεί τη μοναδική από τις ”κορυφαίες τράπεζες” που αντιτίθενται, την ίδια στιγμή όπου οι SSSB, Merrill Lynch και CSFB οπισθογράφησαν την απόφαση της SEC.

Νομικοί κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως η πολιτική επιρροή της Goldman Sachs είναι περιορισμένη συγκριτικά με τις υπόλοιπες αντίστοιχες τράπεζες και άρα η αντίθεσή της δεν αναμένεται να επηρεάσει δραστικά τις καταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v