Ενδοσυνεδριακά διλήμματα για τη Wall (update)

Σημαντικές διακυμάνσεις εμφανίζουν οι δείκτες της Wall, που αυτή την ώρα δείχνουν και πάλι την προτίμησή τους στο θετικό πρόσημο, εν μέσω αντικρουώμενων νέων από τη διαφαινόμενη λήξη της απεργίας των λιμενεργατών, της προειδοποίησης από την General Motors και των σχετικά ”καθησυχαστικών” δηλώσεων Μπους.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς όπως εκτιμούν τώρα αμερικανοί αναλυτές, οι δηλώσεις Μπους ήταν ”άλλοθι για τεχνική ανάκαμψη”, που όμως αποδείχτηκε βραχύβια.

Για τη μεταστροφή του αρχικού (θετικού) κλίματος, δεν λείπουν εξάλλου, τα αρνητικά εταιρικά νέα. Η General Motors δια του επικεφαλής της, ανακοίνωσε ότι περιμένει λιγότερες πωλήσεις το 2003, ειδικά αν η επέμβαση στο Ιράκ πραγματοποιηθεί.

Η ανακοίνωση της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, ήλθε λίγη ώρα μετά αφού έγινε γνωστό ότι η CSFB υποβάθμισε τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών σε market weight από overweight.

Αρνητικά είναι όμως τα νέα και για τις τεχνολογικές μετοχές, αφού η Merrill Lynch περιέκοψε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του τριμήνου του Οκτωβρίου της Cisco, ενώ η Goldman Sachs, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της IBM το 2002 και το 2003, εκτιμώντας, ότι η αδυναμία στον τεχνολογικό κλάδο θα παραταθεί και στο α΄ εξάμηνο του επόμενου έτους.

Θετικό ήταν αντίθετα το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών, αφού η ηπιότερη του αναμενομένου χθεσινή ομιλία Μπους, έδωσε το έναυσμα, ώστε να μην θεωρείται ο πόλεμος ”αναπόφευκτος”. Θετική είναι εξάλλου, η συμβολή της διαφαινόμενης λήξης της απεργίας των λιμενεργατών.

Στο -0,52% και τις 7.384 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες κατά 0,40% σημειώνει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.114 μονάδων. Πτωτικά και ο S&P 500, στις 784 μονάδες και το -0,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v