Πιέσεων συνέχεια στη Wall παρά τα νέα στοιχεία

Σε αρνητικό πρόσημο πέρασε η Wall, παρά το θετικό κλίμα που δημιούργησαν στη Wall τα στοιχεία Σεπτεμβρίου για την απασχόληση, με τη μείωση της ανεργίας στο 5,6% να ξεχωρίζει. Ωστόσο, δεν λείπουν οι απαισιόδοξες απόψεις αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες η μείωση της ανεργίας απομακρύνει την προοπτική μείωσης των επιτοκίων από τη FED.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall, καθώς τα στοιχεία από την απασχόληση, και κυρίως η πτώση της ανεργίας, έδωσαν ώθηση στους βασικούς δείκτες. Ωστόσο, στη συνέχεια η αγορά πέρασε σε αρνητικό έδαφος, καθώς εντάθηκαν οι πιέσεις.

Η ανεργία υποχώρησε στο 5,6% το Σεπτέμβριο, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για αύξησή της στο 5,9% και επίδοσης Αυγούστου στο 5,7%. Ο μέσος όρος των ωρομισθίων, για τον ίδιο μήνα, εξακολούθησε να αυξάνεται με ρυθμό 0,3%. Αντίθετα οι νέες θέσεις εργασίας μειώθηκαν σημαντικά κατά 43.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 5.000.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οποιαδήποτε άνοδος της ανεργίας είναι πολύ πιθανό να ωθούσε τη FED σε μείωση των επιτοκίων ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ το ενδ3χόμενο τώρα φαίνεται να απομακρύνεται.

Αρνητικά λειτουργεί για το Dow η ανακοίνωση της κατασκευάστριας αλουμινίου, Alcoa για μειωμένα κατά 4 σεντς ανά μετοχή έσοδα γ΄ τριμήνου, ενώ τα… δικά του προβλήματα έχει ο Nasdaq από την κίνηση της Morgan Stanley να υποβαθμίσει κατασκευάστριες μικροτσίπ (Applied Materials, Lam Research, Cymer).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v