Συνεδρίαση για.. γερά νεύρα στη Wall

Με συχνές εναλλαγές προσήμων γύρω από το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall, όπου τα θετικά νέα από την Dell επισκιάζονται από τις υποβαθμίσεις τεχνολογικών και χρηματοοικονομικών εταιριών, αλλά και νέες αποκαλύψεις για ”εσωτερική πληροφόρηση” από στέλεχος της Merrill Lynch.

Νευρικότητα επιδεικνύουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ”υπό τα πυρά” δυσμενών εταιρικών ειδήσεων, αλλά και αντλώντας τόνωση από τις ανακοινώσεις της Dell.

Η Dell, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία Η/Υ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε, ότι περιμένει ελαφρώς αυξημένα τα έσοδά της του γ΄ τριμήνου, ενώ εκτιμά τα κέρδη της στο ανώτατο σημείο των προβλέψεων. Αυτήτην ώρα η μετοχή της εταιρίας βρίσκεται στο 3,77%

Στον αντίποδα, αρνητική επίδραση ασκεί στην πορεία του Nasdaq, η κίνηση της Merrill Lynch να υποβαθμίσει πολλές μεγάλες τεχνολογικές, όπως η Cisco, η Novellus και η Applied Materials.

Η ίδια η Merrill Lynch μαζί με τις Citigroup και Lehman Brothers, ήρθε αντιμέτωπη με την περικοπή στην τιμή στόχο της από τη Morgan Stanley, ενώ, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, χρηματιστής της, κατηγορείται για απόκρυψη περίπτωσης ”εσωτερικής πληροφόρησης” στην Imclone Systems.

Άλλωστε, καθοδική πίεση ασκεί στο Dow η ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρίας χημικών των ΗΠΑ, Dow Chemicals περί αμετάβλητων κερδών γ΄ τριμήνου, έναντι προβλέψεων για βελτιωμένα μεγέθη.

Διαφορετικές εμφανίζονται τώρα οι απόψεις των αναλυτών για την εξέλιξη της συνεδρίασης. Άλλοι μιλούν για τάση ”αποκόμισης κερδών”, ενώ αρκετοί επισημαίνουν την ”υγιή αντίδραση της αγοράς στο μπαράζ αρνητικών ειδήσεων”, μη αποκλείοντας την πιθανότητα για τους δείκτες να κλείσουν ανοδικά.

Στο +0,08% και τις 7.944 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες 0,20% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.211 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,22% και διαμορφώνεται στις 849 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v