Αναζητεί ισορροπίες μετά το ανοδικό άλμα η Wall

Τις νέες ισορροπίες μετά το χθεσινό ράλι αναζητεί η Wall, χωρίς, ωστόσο, να δίνεται συνέχεια στην ανοδική κίνηση, παρά τα θετικά νέα της Dell για τα έσοδα και της πωλήσεις της. Για αποκόμιση κερδών κάνουν λόγο οι αναλυτές, ενώ αποδίδουν την άνοδο της Τρίτης σε ”τεχνικούς λόγους”.

Με απώλειες ξεκίνησε η Wall Street χωρίς η θετική είδηση από τη Dell να καταφέρνει να παρατείνει το χθεσινό εντυπωσιακό ράλι των Dow και Nasdaq, εν μέσω κοινής σχεδόν πεποίθησης ότι η προηγούμενη συνεδρίαση απετέλεσε ”τεχνική και προσωρινή” άνοδο.

Η Dell, η Νο2 εταιρία κατασκευής Η/Υ ανακοίνωσε, ότι τα έσοδά της του γ΄ τριμήνου θα είναι ελαφρά αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της, με τα κέρδη να φτάνουν στο υψηλότερο σημείο των εκτιμήσεων.

”Η Dell είναι μάλλον η εξαίρεση στον κανόνα, παρά ο κανόνας που θα ισχύει για τις υπόλοιπες τεχνολογικές εταιρίες”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής. Εξίσου απαισιόδοξοι όμως είναι για τη συνολική πορεία της Wall άλλοι συνάδελφοί του.

”Ήλπιζα ότι βοηθούσης και της Dell η άνοδος θα συνεχιστεί”, παρατηρεί αναλυτής για λογαριασμό της BNP Paribas, ”τώρα είμαι σχεδόν βέβαιος ότι σήμερα θα δούμε αποκόμιση κερδών”, καταλήγει.

Εξάλλου, η Morgan Stanley περιέκοψε την τιμή στόχο των μετοχών της Citigroup (στα 42 από 48 δολάρια), της Lehman Brothers (66 από 72 δολάρια) και της Merrill Lynch (στα 43 από 44 δολάρια), κυρίως λόγω του αυξημένου ρίσκου, που αντιμετωπίζουν οι επενδυτικοί οίκοι από την πτώση στις αγορές.

Στο -0,84% και τις 7.872 μονάδες ξεκίνησε ο δείκτης Dow Jones, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και ο Nasdaq, καθώς πτωτικά κινούνται μετοχές τεχνολογικών εταιριών, για τις οποίες δεν αναμένονται ανάλογα με της Dell αποτελέσματα. Στις 1.207 μονάδες διαμορφώνεται ο Nasdaq, χάνοντας το 0,48% της αξίας του, ενώ πτωτικά κατά 0,75% κινείται και ο S&P 500, στις 841 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v