Το Ιράκ κάνει καλό...στη Wall Street!

Οι τελευταίες ενδείξεις ότι το Ιράκ θα συνεργαστεί με τους επιθεωρητές όπλων των Ηνωμένων Εθνών, έδωσαν στην αμερικανική αγορά ένα ακόμη λόγο ανόδου, με τους δείκτες να οδηγούνται πλέον σε υψηλά κέρδη, αγνοώντας τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία.

Διευρύνουν εντυπωσιακά τα κέρδη τους οι αμερικανικές αγορές, ύστερα και από τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τη συμμόρφωση του Ιράκ στις απαιτήσεις των Ηνωμένων Εθνών για επιστροφή των επιθεωρητών.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι τα νέα σχετικά με το Ιράκ είναι χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερα θετικά για την αγορά.

Θετικά επιδρά ακόμη στην πορεία της αμερικανικής αγοράς, η έρευνα της εταιρίας Challenger, Gray & Christmas, η οποία κάνει λόγο για μείωση των απολύσεων από αμερικανικές εταιρίες το Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο των 22 μηνών.

Η ανακοίνωση αυτή φέρεται να έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, βάζοντας ”στο πλάι” τις αρνητικές ανακοινώσεις για την υποχώρηση του ISM στο 49,5 από το 51 που αναμενόταν, καθώς και τη μείωση των κατασκευαστικών δαπανών κατά 0,4% τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για 0,2%.

Η ανακοίνωση της αναβάθμισης της Dell Computer από την Banc of America, προσδίδει σημαντική στήριξη στην άνοδο του Nasdaq.

Ωστόσο, η JP Morgan εμφανίστηκε επιφυλακτική όσον αφορά στην μελλοντική πορεία της αγοράς, εκτιμώντας ότι οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου παραμένουν ακόμη ακριβές.

Η Sun Microsytems από την πλευρά της αναθεώρησε προς τα πάνω τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου, δίνοντας έτσι ώθηση και στις μετοχές της. Αντίθετα, η Goldman Sachs διεύρυνε τις εκτιμήσεις της για τις απώλειες ανά μετοχή της εταιρίας.

Παράλληλα, η UBS Warburg περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς και το 2002 και 2003 της PeopleSoft, κυρίως εξαιτίας των χαμηλών δαπανών από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Αρνητικές είναι και οι εκτιμήσεις για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, με την Prudential Finance να υποβαθμίζει τις Bell South και SBC Communications.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v