Ελπίδες για ανάκαμψη στη Wall Street

Ανακούφιση επιζητούν οι αμερικανικές αγορές, μετά το δύσκολο γ’ τρίμηνο, καθώς οι θετικές ειδήσεις από Dell και Sun Microsystems, οδηγούν σε θετικό πρόσημο το Dow, ενώ κατεύθυνση αναζητά ο Nasdaq. Αρνητικά ήταν για άλλη μια φορά τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Δύσκολο το έργο της ανάκαμψης στη Wall Street, καθώς τα κέρδη των Dell και Sun Microsystems, που οδηγούν σε άνοδο την αμερικανική αγορά, έρχονται να ισοσκελίσουν τα αρνητικά στοιχεία για το δείκτη ISM και τις κατασκευαστικές δαπάνες.

Στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan σχολιάζει ότι ύστερα από τις δραματικές απώλειες του προηγουμένου τριμήνου, είναι φυσιολογικό η αγορά να οδηγηθεί σε τεχνική ανάκαμψη.

Ωστόσο, τα μακροοικονομικά στοιχεία έρχονται να διαψεύσουν άλλη μια φορά αναλυτές και αγορά, καθώς ο δείκτης ISM υποχώρησε κάτω από το 50, στοιχείο που υποδηλώνει επιβράδυνση, στο 49,5, από τις εκτιμήσεις για άνοδο στο 51. Επιπλέον, κατά 0,4% υποχώρησαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για 0,2%.

Η Sun Microsystems αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου, δηλώνοντας ότι τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί.

O Dow Jones κυμαίνεται στις 7663,09 μονάδες με άνοδο κατά 0,92% ενώ και ο S&P σημειώνει κέρδη κατά 0,79% στις 821,72 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,51% στις 1178,01 μονάδες.

Εξάλλου, η Banc of America αναβάθμισε τις μετοχές της Dell Computer σε buy, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε σημαντικά κέρδη. Παράλληλα, η Lehman Brothers αναβάθμισε την EMC σε over-weight, ενώ περιέκοψε την τιμή στόχο για την αυτοκινητοβιομηχανία General Motors στα 41 από τα 45 δολάρια.

Η κατασκευάστρια εταιρία φαρμάκων Forest Laboratories ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή του δευτέρου τριμήνου αναμένονται υψηλότερα κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση των 57 σεντς ανά μετοχή.

Επιπλέον, η Credit Suisse First Boston περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002 της ανταγωνιστικής της Merrill Lynch στις 2,44 δολάρια ανά μετοχή από την προηγούμενη εκτίμηση για 2,73 δολάρια.

Από την πλευρά της η τελευταία αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τις πωλήσεις της Ericsson για το τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v