Πτωτικές διαθέσεις στην Wall Street (update)

Τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ δεν έχουν κατορθώσει να προσδώσουν θετικό κλίμα στη Wall, καθώς υπερισχύουν τα αρνητικά νέα, όπως η αρνητική προειδοποίηση από τη Philip Morris και η υποβάθμιση της General Electric αλλά και αρκετών εταιριών επεξεργαστών. Ο δείκτης Μίτσιγκαν (καταναλωτικού κλίματος) υποχώρησε στο 86,1 το Σεπτέμβριο από 86,2 τον Αύγουστο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 86.

Να υπερισχύουν δείχνουν προς το παρόν οι υποβαθμίσεις του κλάδου των επεξεργαστών αλλά και της General Electric, έναντι των θετικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σχετικά με το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου.

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν ήδη οι μετοχές της καπνοβιομηχανίας Philip Morris, εξαιτίας της αρνητικής προειδοποίησης της εταιρίας για χαμηλότερα κέρδη λόγω των μειωμένων πωλήσεων.

Μάλιστα, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας, η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002 και 2003 της Philip Morris, κυρίως λόγω της ”δύσκολης θέσης της στην αμερικανική αγορά”.

Αντίθετα, στο 1,3% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο, κατορθώνοντας να υπερβεί τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για αύξηση στο 1,1%, ενώ με ρυθμούς της τάξεως του 1,2% αυξήθηκε για το ίδιο χρονικό διάστημα ο αποπληθωριστής (Deflator) που αποτελεί συντελεστή που καθορίζει το ποσό μείωσης του ΑΕΠ από την επίδραση του πληθωρισμού. Επιπλέον, ο δείκτης Μίτσιγκαν υποχώρησε στο 86,1 κατορθώνοντας να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 86.

Εξάλλου, αρνητικά κινείται και ο τίτλος της General Electric, καθώς η Lehman Brothers την υποβάθμισε σε equal weight από overweight. Αρνητική ήταν και η αξιολόγηση της Credit Suisse First Boston για την εταιρία, υποβαθμίζοντάς την σε outperform.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 7944,40 μονάδες με απώλειες κατά 0,66%, ενώ ο S&P διαμορφώνεται στις 848,76 μονάδες με πτώση κατά 0,72%. Ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,60% στις 1214,14.

Πτώση καταγράφει και ο τίτλος της SBC Communications, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι μέχρι τις αρχές του επομένου έτους σχεδιάζει να απολύσει 11.000 εργαζόμενους.

Αρνητικές τάσεις καταγράφουν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τις Broadcom, PMC-Sierra και Applied Micro Circuits να υποχωρούν, ύστερα από την αρνητική αναθεώρηση των κερδών του κλάδου για το 2002 και 2003 από την Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v