Μίνι ράλι στη Wall Street

Από το (τεχνικά) ανοδικό κλίμα του ανοίγματος επωφελούνται οι βασικοί δείκτες της Wall, όπου ο Dow σημειώνει άνοδο 2,39% και ο Nasdaq κέρδη 3,38%. Θετική επίδραση ασκεί η ανακοίνωση της General Electric για τα μεγέθη γ΄ τριμήνου, ενώ αρνητική αυτή της μείωσης των πωλήσεων υφισταμένων κατοικιών τον Αύγουστο.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η Wall Street μετά το μέσον της συνεδρίασης, λόγω τεχνικών παραγόντων, των θετικών ανακοινώσεων από τη General Electric, αλλά και τόνωση στον τομέα της τεχνολογίας που, από πολλούς αναλυτές, κρίθηκε ”υπερπουλημένος”.

Η General Electric, είχε, πριν την έναρξη ανακοινώσει, ότι θα καταφέρει τους οικονομικούς στόχους της για το γ΄ τρίμηνο του έτους, προκαλώντας ανακούφιση στην επενδυτική κοινότητα.

”Ουσιαστικά”, παρατηρεί αμερικανός αναλυτής, ”δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί το ανοδικό άνοιγμα και ακόμη περισσότερο την περαιτέρω άνοδο”. Νωρίτερα ο πρόεδρος της Capital, είχε αποδώσει την άνοδο ”σε τεχνικούς λόγους, στα πλαίσια ενός bear rally”.

Άποψη που μοιάζει να επιβεβαιώνεται και από τις εξελίξεις στο μακροοικονομικό επίπεδο, όπου οι πωλήσεις υφισταμένων κατοικιών κατέγραψαν για τον Αύγουστο, σημαντική μείωση και διαμορφώθηκαν στa 5,28 εκατ. μονάδες, έναντι προβλέψεων για 5,40 εκατ. και προηγούμενη επίδοση στα 5,37 εκατ.

Στο +2,39% και τις 7.866 μονάδες κινείται τώρα ο Dow ενώ κέρδη της τάξης του 3,38% εμφανίζει ο Nasdaq (1.222 μονάδες). Στο +2,68% και τις 841 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v