Αισιοδοξία Buffett για τις αγορές!

Την εμπιστοσύνη του στην ανάκαμψη της αμερικανική αγοράς, εξέφρασε ο W. Buffett σε πρόσφατη συνέντευξή του, ενώ παρατήρησε ότι ”τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα τώρα”, χωρίς να μπορεί να προδιαγράψει το τέλος του bear rally.

Αισιοδοξία Buffett για τις αγορές!
Την εμπιστοσύνη του στην ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εξέφρασε ο W. Buffett, σε συνέντευξή του στο site του cnnfn, αν και δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τη λήξη του bear rally.

Ο W. Buffett, είπε, ότι δεν πιστεύει πως ”τα πράγματα είναι και τόσο άσχημα τώρα”, ενώ εκτιμά πως όταν η οικονομία πηγαίνει καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι αγορές πηγαίνουν καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

”Βραχυπρόθεσμα”, λέει ο γκουρού των επενδύσεων, ”οι αγορές συμπεριφέρονται ως μηχανές (συλλογής) ψήφων και μερικές φορές ο κόσμος ψηφίζει πολύ ανόητα. Μακροπρόθεσμα, οι αγορές είναι ζυγαριά και το βάρος των επιχειρήσεων είναι αυτό που επηρεάζει τις αξίες”.

Ο Buffett λέει ακόμη ότι θα συνεχίσει να αγοράζει όποια επιχείρηση αξίζει, χωρίς να τον απασχολεί η χρηματιστηριακή της αξία. Ερωτηθείς μάλιστα για την πτώση που καταγράφουν οι αγορές, απάντησε πως, αν έχει μετοχές σε μια καλή επιχείρηση, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου ακόμα ”και αν δεν ανοίξουν οι αγορές αύριο !”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v