Απώλειες σημειώνει η Wall και ”περιμένει” τη FED

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο Dow Jones, ενώ εναλλαγές προσήμου καταγράφει ο Nasdaq, ενόψει της συνεδρίασης της FED, αδυνατώντας να εκμεταλλευθούν την καλύτερη του αναμενομένου καταναλωτική εμπιστοσύνη το Σεπτέμβριο. Κυριαρχούν τα δυσμενή νέα από χρηματοοικονομικές και τεχνολογικές εταιρίες, αλλά και η ανησυχία για τις τιμές του πετρελαίου.

Σταθερά σε αρνητικό έδαφος κινείται από την έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones, λόγω αρνητικών εταιρικών νέων, ενώ σημαντικές μεταβολές παρουσιάζει ο Nasdaq, οι μετοχές του οποίου γίνονται στόχοι αγοράς, καθώς, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, αρκετές εξ’ αυτών, βρίσκονται σε αρκετά ελκυστικά επίπεδα.

Η Lehman Bros ανακοίνωσε αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της τάξης των 70 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 85 που περίμεναν οι αναλυτές, αλλά και από την επίδοσή της το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα (1,14 δολ.). Αντίθετα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 1 δολάριο ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο, ελαφρά καλύτερα από τα 89 σεντς, που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στον κλάδο της τεχνολογίας, η Novellus ανακοίνωσε ότι περιμένει τις παραγγελίες της ακόμη χαμηλότερες, σε σχέση με την πρόσφατη (πτωτική) αναθεώρηση, ενώ η Cisco κοινοποίησε πως οι πελάτες της δυσκολεύονται να σχεδιάσουν τις παραγγελίες τους, λόγω του αδύναμου οικονομικού περιβάλλοντος, γεγονός που θα επηρεάσει τις πωλήσεις της.

Τα νέα από το μακροοικονομικό επίπεδο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη (ανακοινώθηκε στο 93,3 για το Σεπτέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν 92,4 και η προηγούμενη επίδοση ήταν στο 94,5) έδωσαν κάποια ώθηση στην αγορά, η οποία όμως εξανεμίστηκε εν μέσω ανησυχιών για την τιμή του πετρελαίου και την πιθανή σύρραξη στο Ιράκ. στο .



Τα βλέμματα αναλυτών και επενδυτών είναι τώρα στραμμένα στην Ουάσιγκτον, όπου στις 21.15 ώρα Ελλάδας συναντάται η FED με θέμα τη νομισματική πολιτική. Οι αναλυτές δεν αναμένουν να ανακοινωθεί σήμερα μείωση επιτοκίων, δεν αποκλείουν όμως την πιθανότητα να δοθεί κάποιο ”σινιάλο” για μείωση στο μέλλον, ίσως και μέσα στο Νοέμβριο.

Χαμηλότερα κατά 1,90%, στις 7.722 μονάδες κινείται ο Dow, ενώ απώλειες της τάξης του 0,44% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.179 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο τεχνολογικός δείκτης διασπάσει καθοδικά το επίπεδο των 1.165 μονάδων θα βρεθεί στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 1996! Απώλειες 1,51% σημειώνει και ο S&P 500, πέριξ των 821 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v