Μετρημένη ανάκαμψη στη Wall Street

Τα χαμόγελα έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα στην Wall Street, καθώς οι αισιόδοξες προβλέψεις της Qualcomm συνθέτουν προς το παρόν θετικό σκηνικό. Στα αρνητικά οι υποβαθμίσεις εταιριών από επενδυτικούς οίκους και οι κατηγορίες για παραπλάνηση επενδυτών από πρώην στέλεχος της SSSB.

Με τις καλύτερες προοπτικές αναζητά να ξεκινήσει την τελευταία συνεδρίαση μιας δύσκολης εβδομάδας η αμερικανική αγορά, καθώς οι αισιόδοξες προβλέψεις της Qualcomm οδηγούν υψηλότερα τη Wall Street.

Η κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τις παραγγελίες επεξεργαστών στο τρίμηνο που λήγει αυτό το μήνα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι για το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να δεχθεί παραγγελίες άνω των 20 εκατ. Ήδη υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της Qualcomm, όπως και αυτές της Motorola.

Αντίθετα, πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται για άλλη μια συνεδρίαση ο τίτλος της Citigroup, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο αναφέρει ότι το πρώην στέλεχος της επενδυτικής της μονάδας Salomon Smith Barney, Τζακ Γκρούπμαν αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις αρχές σχετικά με το ότι παραπλάνησε τους επενδυτές ωθώντας ανοδικά της -χρεοκοπημένης τώρα-Winstar Communications, αν και είχε ξεκάθαρες ενδείξεις για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρία.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 7968,12 μονάδες με κέρδη κατά 0,32%, ενώ και ο S&P καταγράφει άνοδο περί το 0,28%. Ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,58% στις 1223,52 μονάδες.

Πτωτικά κινείται και ο τίτλος της Boeing, καθώς η Merrill Lynch περιέκοψε την τιμή στόχο της εταιρίας αλλά και τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του 2003-2006.

Αρνητική ήταν και η αναθεώρηση της Salomon Smith Barney για την κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών Texas Instruments, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης στον κλάδο των υπολογιστών.

Σε άλλη μια αρνητική αναθεώρηση, η Bear Sterns υποβάθμισε την Eastman Kodak, εξαιτίας των αδύναμων προοπτικών που διαβλέπει για την εταιρία. Αντίθετα, η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της FedEx για το 2003 κατά 9% στα 2,9 δολάρια ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v