Αλλαγή σκηνικού στη Wall Street

Άλλαξε το σκηνικό στη Wall Street, με τους δείκτες να έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειές τους και να προσπαθούν να κινηθούν σε θετικό επίπεδο, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές των μετοχών.

Ευκαιρίες για αγορά φαίνεται ότι είδαν οι επενδυτές στη Wall Street, και οδηγούν τους δείκτες σε θετικό έδαφος, ύστερα από τις υψηλές απώλειες που κατέγραφαν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Οι επενδυτές αποφάσισαν να ”ξεχάσουν” τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν ύστερα από τις αρνητικές προειδοποιήσεις των Oracle και JP Morgan.

Η JP Morgan ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της προηγούμενης οικονομικής περιόδου, χωρίς μάλιστα να αποκλείει και το ενδεχόμενο νέων απολύσεων.

Την ανακοίνωση αυτή της επενδυτικής μονάδας της Citigroup, ακολούθησε μπαράζ αρνητικών αναθεωρήσεων από αρκετές εταιρίες όπως η Credit Suisse First Boston, Merrill Lynch και Goldman Sachs, οι οποίες περιέκοψαν τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002 και 2003.

Αντίθετα, η Bear Sterns ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 22% στο τρίτο τρίμηνο, κατορθώνοντας μάλιστα να υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, χωρίς ωστόσο να δώσει ώθηση στις μετοχές της τράπεζας.

Άνοδο ωστόσο καταγράφει η μετοχή της Eastman Kodak, καθώς αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Η Oracle ανακοίνωσε έσοδα χαμηλότερα των προβλέψεων, καθώς και ότι τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου μετά βίας θα κατορθώσουν να πετύχουν τις εκτιμήσεις.

Merrill Lynch και Goldman Sachs έσπευσαν να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη των επομένων ετών. Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της Microsoft, όπως και της Siebel Systems.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο κατά 0,3% τον Αύγουστο, ενώ το εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου υποχώρησε σε ποσοστό μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v