JP Morgan και Oracle πιέζουν τη Wall

Σε νέες απώλειες οδηγούνται οι αμερικανικές αγορές, καθώς τα μικτά στοιχεία macro σε συνδυασμό με την προειδοποίηση από την Oracle, αλλά και την JP Morgan Chase δημιουργούν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης πτωτικό κλίμα.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται για άλλη μια συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, ύστερα από την ανακοίνωση μικτών μακροοικονομικών ειδήσεων αλλά και των αρνητικών προειδοποίησεων από Oracle και JP Morgan Chase.

Όσον αφορά στην Oracle, την εταιρία πληροφορικής, τα κέρδη και τα έσοδα για το τρίμηνο που λήγει στο τέλος του Νοεμβρίου, εκτιμάται ότι μετά βίας θα κατορθώσουν να επιτύχουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ήδη η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα της Oracle στα 40 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με τους προηγούμενους υπολογισμούς για 43 σεντς. Οι μετοχές της Oracle ήδη καταγράφουν απώλειες, συμπαρασύροντας και αυτές της Microsoft.

Ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά 0,88% στις 8135,48 μονάδες, με τον S&P να σημειώνει πτώση κατά 0,94% στις 865,27 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες κατά 1,42% στις 1241,99 μονάδες.

Στις αρνητικές αυτές εκτιμήσεις της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πληροφορικής, ήρθαν να προστεθούν και οι ανησυχίες της Salomon Smith Barney, η οποία σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου, υποβαθμίζει τον κλάδο ΙΤ σε underweight από market weight.

Η SSB σχολιάζει ότι μέχρι στιγμής οι ανακοινώσεις που έρχονται από εταιρίες του εν λόγω κλάδου είναι αρκετά αρνητικές, έχοντας οδηγήσει τις μετοχές σε υψηλές απώλειες.

Η JP Morgan Chase από την πλευρά της προειδοποίησε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα των προηγουμένων τριών μηνών. Άμεσα αντέδρασε η Credit Suisse First Boston, περικόπτοντας την τιμή στόχο της εταιρίας στα 26 από τα 35 δολάρια, καθώς και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,3% τον Αύγουστο, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για άνοδο κατά 0,2%. Αντίθετα, συρρίκνωση παρουσίασε το εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου των ΗΠΑ για τον Ιούλιο στα 34,5 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για πτώση στα 37 δισ.

Θετικές ήταν οι εκτιμήσεις της Eastman Kodak για το τρίτο τρίμηνο, εξαιτίας της απόδωσης των προσπαθειών περικοπής του κόστους. Η Bear Sterns εξάλλου ανακοίνωσε τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, τα οποία κατόρθωσαν να υπερβούν τις εκτιμήσεις.

Στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, η Verizon Communications βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις προκειμένου για την εξαγορά μεριδίου της Cablevision έναντι 1 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η New York Post.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v