Wall: Με δύο όψεις δείκτες, macro και εταιρικά

Διαφορετικούς δρόμους ακολούθησαν οι βασικοί δείκτες της Wall, αφού ο Dow πιέστηκε από Lucent και Honeywell (προειδοποίησαν για μειωμένα κέρδη), αλλά και από την σημαντική πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Αντίθετα, ο Nasdaq τονώθηκε από τα θετικά αποτελέσματα της Adobe, αλλά και από την άνοδο των λιανικών πωλήσεων.

Με διαφορετικές τάσεις ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall, αφού εταιρικά νέα πίεσαν και τόνωσαν Dow και Nasdaq, αντίστοιχα. Αντίρροπα ήταν και τα μακροοικονομικά νέα από λιανικές πωλήσεις και καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο βιομηχανικός δείκτης δέχτηκε πιέσεις μετά την ανακοίνωση της τηλεπικοινωνιακής Lucent, ότι θα εμφανίσει λιγότερα του αναμενομένου έσοδα για το δ΄ τρίμηνο του έτους, αλλά και της κατασκευάστριας διαστημικού και αμυντικού εξοπλισμού Honeywell προειδοποίησε, ότι αναμένει λιγότερα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2002.

Στον αντίποδα, η Adobe ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2002, γεγονός που παρέσυρε ανοδικά εταιρίες, όπως η Oracle, η Intel και η Applied Materials δίνοντας ώθηση στο Nasdaq.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική πτώση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για το Σεπτέμβριο, αφού ανακοινώθηκε στο 86,2, έναντι προβλέψεων για 88 (τον Ιούλιο στο 87,6). Άνοδο αντίθετα σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο (+0,8%, προβλέψεις για 0,5%), ενώ αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης τιμών παραγωγού, για τον ίδιο μήνα, έναντι προβλέψεων για +0,2%.

Στο -0,80% και τις 8.312 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow, ενώ κέρδη 0,91% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.291 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,33% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και ο S&P 500, πέριξ των 889 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v