Η FED ”επανέφερε” τη Wall Street

Απότομα ”προσγείωσε” τη Wall η ανακοίνωση αρνητικών παρατηρήσεων από τη ”Μπεζ βίβλο”, και οδήγησε σε απώλειες, αντικαθιστώντας το ”πατριωτικό κλίμα” του ανοίγματος. Για ”επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας” και ”μηδενική δυναμική του μεταποιητικού τομέα”, κάνει λόγο η FED.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τελικά τη συνεδρίαση της επετείου συμπλήρωσης ενός έτους από την ημέρα του τρομο – χτυπήματος η Wall Street. Οι βασικοί δείκτες, αν και ξεκίνησαν θετικά έχασαν την αρχική τους ορμή, μετά την ανακοίνωση αρνητικών στοιχείων από τη FED.

Κατά την ανακοίνωση της ”Μπεζ Βίβλου”, όπου περιέχεται η εκτίμηση της FED για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, τονίστηκε η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας κατά το μήνα Αύγουστο, η μικρή ως μηδενική δυναμική του μεταποιητικού τομέα, ενώ παρατηρήθηκε μείωση του εταιρικού δανεισμού.

Εξάλλου, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διάλογος μεταξύ οικονομολόγων για το κατά πόσο ωφέλησε ή έβλαψε την ανερικανική οικονομία η τρομοκρατική επίθεση ένα χρόνο νωρίτερα. Οι υποστηρικτές της δεύτερης άποψης, τονίζουν, ότι οι επενδύσεις, κυρίως στον τομέα της άμυνας, τόνωσαν το αμερικανικό ΑΕΠ, το οποίο εμφάνιζε χαμηλότερες αποδόσεις πριν την 11η Σεπτεμβρίου, παρά μετά από αυτήν.

Στο -0,25% και τις 8.581 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,35% κατέγραψε ο Nasdaq, ο οποίος σταμάτησε στις 1.315 μονάδες. Πτώση κατά 0,01% και για το δείκτη S&P 500, στις 909 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v