Εταιρικά συν και πλην στη Wall, παραμονή της 11ης

Θετική επίδραση ασκούν στη Wall τα ευχάριστα νέα από τη Ford, ενώ αντισταθμιστικά λειτουργεί η περικοπή των εκτιμήσεων της Nokia για τις πωλήσεις. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, αναμένονται ισχνοί όγκοι συναλλαγών, παραμονή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Θετικό κλίμα επικρατεί στα ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης της Wall, λόγω- κυρίως- των εταιρικών νέων από τη Ford, αλλά και άλλων παραγόντων, όπως είναι το short covering και οι χαμηλές τιμές αρκετών τίτλων.

Η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, ξάφνιασε τους αναλυτές ανακοινώνοντας, ότι περιμένει κέρδη για το τρέχον τρίμηνο, αλλά και για το σύνολο του έτους. Το γεγονός εκτιμάται ως σημαντικό, αφού αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο για το μεταποιητικό κλάδο, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι αντίθετες απόψεις: ” Η ανακοίνωση της Ford φανερώνει τη μικρή βελτίωση του κλίματος στις αυτοκινητοβιομηχανίες και δεν σχετίζεται με τα ίδια τα μεγέθη της εταιρίας”, σχολιάζει αναλυτής.

Στον αντίποδα, αρνητική αναμένεται για το Nasdaq η επιρροή των νέων από τη Nokia, η οποία περιέκοψε τις προβλέψεις της για πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο, αν και διατήρησε τις ίδιες εκτιμήσεις σχετικά με την κερδοφορία της.

Ισχνοί θα πρέπει να αναμένονται και σήμερα οι όγκοι συναλλαγών, καθώς η συμπλήρωση ενός έτους από την 11η Σεπτεμβρίου (με την πιθανότητα νέου τρομοκρατικού χτυπήματος να ρίχνει βαριά τη ”σκιά” της), αλλά και η διαφαινόμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, κάνει τους επενδυτές επιφυλακτικούς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η ομιλία του προέδρου Μπους την Πέμπτη, όπου αναμένεται να ζητήσει τη συναίνεση του ΟΗΕ για επέμβαση κατά της Βαγδάτης, αλλά και αυτή του Α. Γκρίσνπαν, ο οποίος αργότερα στην εβδομάδα θα σχολιάσει την κατά σταση της αμερικανικής οικονομίας.

Στο +0,38% και τις 8.551 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, ενώ ανοδικά κατά 0,27% κινείται και ο Nasdaq, στις 1.308 μονάδες. Άνοδο (0,31%) σημειώνει και ο S&P 500, πέριξ των 905 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v