Αμετάβλητο το σκηνικό στη Wall Street

Αμετάβλητο παραμένει το σκηνικό στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες ωστόσο να έχουν περιορίσει τις απώλειές τους, ύστερα από τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας, αλλά και την αγωνία για τις νέες εκτιμήσεις της Intel.

Με μικρότερες απώλειες αλλά πάντα σε αρνητικό κλίμα συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall Street, ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία Macro. Αρνητικά επιδρά και η αναμονή για την ανακοίνωση των νέων εκτιμήσεων της Intel.

Πτωτική πορεία ακολουθούν και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου των επεξεργαστών, με τις Applied Materials και Novellus Systems να υποχωρούν.

Το αρνητικό κλίμα επιτείνουν και οι χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν πωλήσεις της Wal-Mart Stores κατά 3,8%, στα καταστήματα με διάρκεια λειτουργίας ενός έτους, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για άνοδο περί το 4-6%.

Οι επενδυτές αντιδρούν νευρικά –προς το παρόν-στην αύξηση του δείκτη παραγωγικότητας για το δεύτερο τρίμηνο κατά 1,5%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,1%.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές των Microsoft, General Motors και Merck. Η Goldman Sachs περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για το 2003 της αυτοκινητοβιομηχανίας, μια ημέρα αφού η τελευταία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για το τρέχον τρίμηνο.

Επιπρόσθετα, ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε στις 403.000 την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις 400.000, με τους αναλυτές να είχαν υπολογίσει τον αριθμό στις 395.000.

Η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούλιο κατά 4,7%, όπως ήταν και οι εκτιμήσεις των αναλυτών, δεν έχει κατορθώσει να προσδώσει κάποιο σημείο στήριξης στην αγορά.

Έντονες πιέσεις ασκεί από τη έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης, η υποχώρηση του δείκτη ISM στο 50,9 τον Αύγουστο από το 53,1 τον προηγούμενο μήνα, ενώ η αγορά περίμενε αύξηση στο 54.

Θετικά κινούνται και οι μετοχές της Procter & Gamble ύστερα από την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v