Υψηλές απώλειες στη Wall από ανάμικτα στοιχεία

Με υψηλές απώλειες υποδέχθηκε η Wall τα ανάμικτα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ (άνοδος παραγωγικότητας και βιομηχανικών παραγγελιών, υποχώρηση δείκτη ISM), αλλά και τις χαμηλότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις της Wal-Mart Stores.

Με υψηλές απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ”ζυγίsουν” τα στοιχεία σχετικά με τις χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν πωλήσεις της Wal-Mart αλλά και των μεικτών μακροοικονομικά αποτελέσματα.

Το αρνητικό κλίμα επιτείνουν και οι χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν πωλήσεις της Wal-Mart Stores κατά 3,8%, στα καταστήματα με διάρκεια λειτουργίας ενός έτους, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για άνοδο περί το 4-6%.

Οι επενδυτές αντιδρούν νευρικά –προς το παρόν- στην άνοδο του δείκτη παραγωγικότητας για το δεύτερο τρίμηνο κατά 1,5%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,1%.

Επιπρόσθετα, ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε στις 403.000 την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις 400.000, με τους αναλυτές να είχαν υπολογίσει τον αριθμό στις 395.000.

Ευεργετικά αναμένεται να επιδράσει στην αγορά και η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούλιο κατά 4,7%, όπως ήταν και οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες περί το 2,4% στις 8225,86 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 2,85% στις 1255,71 μονάδες, και ο S&P καταγράφει απώλειες ύψους 2,5% στις 871,27 μονάδες.

Αντίθετα, έντονες πιέσεις πρόκειται να ασκήσει η υποχώρηση του δείκτη ISM στο 50,9 τον Αύγουστο από το 53,1 τον προηγούμενο μήνα, ενώ η αγορά περίμενε αύξηση στο 54.

Θετικά κινούνται και οι μετοχές της Procter & Gamble ύστερα από την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v