”Βαρίδι” για τη Wall η τεχνολογία

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί δείκτες τη συνεδρίαση της Παρασκευής, αφού εκτός από το Nasdaq, οι προειδοποιήσεις της Sun κα της Novellus επηρέασαν (τελικά) αρνητικά και το Dow, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας κινούνταν σε θετικό έδαφος, λόγω των ευοίωνων στοιχείων από καταναλωτικές δαπάνες και PMI.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού οι πιέσεις στην τεχνολογία που επιδρούσαν δυσμενώς στο Nasdaq, παρέσυραν πτωτικά και το Dow. Ο βιομηχανικός δείκτης, που δεχόταν τη θετική επιρροή καλύτερων του αναμενομένου macro στοιχείων, μετέτρεψε το πρόσημό του λίγο πριν το κλείσιμο.

Η Sun Microsystems, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης, ανακοίνωσε, ότι αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τις πωλήσεις της για το τρέχον τρίμηνο, αφού, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, οι δαπάνες για την τεχνολογία ”βαίνουν διαρκώς μειούμενες”.

Αρνητικές ήταν οι προειδοποιήσεις και της εταιρίας Novellus, η οποία ανακοίνωσε ότι, για το γ΄ τρίμηνο, περιμένει μείωση κερδών, εσόδων, παραγγελιών και πωλήσεων.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, υψηλότερα του αναμενομένου ανακοινώθηκε ο δείκτης PMI της περιοχής του Σικάγο, για το μήνα Αύγουστο, στο 54,9, έναντι προβλέψεων για 52 και επίδοσης Ιουλίου στο 51,5. Επίσης, θετικά ήταν τα νέα από το μέτωπο των καταναλωτικών δαπανών του Ιουλίου: ανακοινώθηκαν αυξημένες κατά 1%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη αύξηση, στο 0,8% και το ποσοστό του Ιουνίου είχε διαμορφωθεί στο 0,5%.

Για τον ίδιο μήνα, αμετάβλητο παρέμεινε το προσωπικό εισόδημα, ενώ κάμψη σημείωσε ο δείκτης κλίματος του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ο οποίος (για τον Αύγουστο) ανακοινώθηκε 87,6, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει 87,9 και την επίδοση του Ιουλίου στο 88,1.

Η Sun Microsystems, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης, ανακοίνωσε, ότι αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τις πωλήσεις της για το τρέχον τρίμηνο, αφού, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, οι δαπάνες για την τεχνολογία βρίσκονται σε πτωτική πορεία.

Αρνητικές ήταν οι προειδοποιήσεις και της εταιρίας Novellus, η οποία ανακοίνωσε ότι, για το γ΄ τρίμηνο, περιμένει μείωση κερδών, εσόδων, παραγγελιών και πωλήσεων.

Εξάλλου, στα αρνητικά της ημέρας πρέπει να προστεθεί και η απροθυμία των επενδυτών να τοποθετηθούν, εν όψει της αργίας της Δευτέρας, αφού οι αναλυτές τονίζουν, ότι ”κανείς δεν θέλει να μείνουν δεσμευμένα τα κεφάλαιά του για τρεις ημέρες”.

Στο -0,09% και τις 8.663 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες 1,55% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 1.315 μονάδες. Ποσοστιαία μεταβολή της τάξης του -0,19% εμφάνισε ο S&P 500 και συνάντησε τις 916 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v