Αναποφάσιστος μέχρι το τέλος ο Dow Jones

Συνεδρίαση για…γερά νεύρα ήταν η σημερινή στην αμερικανική αγορά, καθώς οι δείκτες, και ιδιαίτερα ο Dow Jones, εμφανιζόταν ”αναποφάσιστος” μέχρι και τη λήξη αυτής, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος κατόρθωσε να ξεπεράσει το αρχικό αρνητικό κλίμα.

Τα σκαμπανεβάσματα του Dow Jones ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Πέμπτης στην αμερικανική αγορά, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος είχε ήδη ”αποφασίσει” να κινηθεί σε θετικό επίπεδο.

Τις πιέσεις στον Dow Jones επέτειναν από την έναρξη κιόλας της συνεδρίασης, τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούσαν στην αύξηση του αριθμού των επιδομάτων ανεργίας στις 403.000, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ότι το ποσοστό θα κυμαινόταν στις 385.000.

Αρνητικά επέδρασε ακόμη και η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Lehman Brothers για τα κέρδη ανά μετοχή της General Electric για το 2003.

O δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,27% στις 8670,99 ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 1,63% στις 1335,77 μονάδες. Ο S&P έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01% στις 917,80 μονάδες.

Η UBS Warburg εξάλλου υποβάθμισε την κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού επεξεργαστών Novellus Systems, με τη μετοχή της τελευταίας να σημειώνει απώλειες, όπως και αυτές των Lam Research και Synopsys.

Αντίθετα, υψηλά κέρδη κατέγραψε ο τίτλος της Yahoo, καθώς η Merrill Lynch αναβάθμισε τον κλάδο των εταιριών Διαδικτύου σε neutral από το sell. Ανοδικά κινήθηκε και η General Motors, καθώς η JP Morgan αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για το 2002.

Αρνητικά κινήθηκαν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών, καθώς η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το 2002. πτώση 6% καταγράφει η μετοχή της UAL Corp ενώ κατά 3% υποχωρεί ο τίτλος της Continental.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου των Ηνωμένων Πολιτειών ανήλθε στο 1,1%, όπως και αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v