Χωρίς αντίβαρο η πτώση στη Wall

Διεύρυνση των απωλειών καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall, καθώς, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ”δεν υπάρχει νέο ικανό να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η Nortel”. H εταιρία ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων, αλλά και περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας. Με σημαντικές απώλειες 4% έκλεισε η Ευρώπη.

Διευρύνουν τις απώλειες του ανοίγματος οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η προειδοποίηση της Nortel πιέζει τον τεχνολογικό και τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Η καναδική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το γ΄ τρίμηνο θα είναι μειωμένες, ενώ αποφάσισε να προβεί σε νέα περικοπή προσωπικού κατά 7.000 θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί εξαγγελία από τη διοίκηση της εταιρίας για μείωση των θέσεων εργασίας κατά 35.000.

Σαν αποτέλεσμα της προειδοποίησης, η CSFB και η Merrill Lynch περιέκοψαν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη γ΄ τριμήνου και έτους, αντίστοιχα.

”Η αγορά άκουσε άσχημα νέα και δεν υπάρχει μακροοικονομικό ή εταιρικό στοιχείο ικανό να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής, ενώ προσθέτει ότι ”είναι ακόμα ορατά σινιάλα ρευστοποιήσεων από προηγούμενες ανόδους”.

Στο και τις μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες εμφανίζει και ο Nasdaq, στις μονάδες. Πτωτικά κατά διαμορφώνεται και ο S&P 500, ο οποίος συναντά τις μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v