Νότες αισιοδοξίας στη Wall Street

Στη ”συρρίκνωση της απαισιοδοξίας” που κυριάρχησε την Παρασκευή, αλλά και σε τεχνικούς λόγους αποδίδουν οι αναλυτές το σημερινό ανοδικό ξεκίνημα των αμερικανικών αγορών. Αβεβαιότητα συνεισφέρουν οι φήμες για επικείμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράκ.

Με αισιοδοξία, που αφορά τα σημαντικά μακροοικονομικά νέα αυτής της εβδομάδας, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street.

”Φαίνεται σαν ο πεσιμισμός της Παρασκευής να συρρικνώνεται, τουλάχιστον προς το παρόν που δεν έχουμε σημαντικά νέα”, επισημαίνει αμερικανός αναλυτής.

Δεν είναι εξάλλου λίγοι οι αναλυτές που αποδίδουν το σημερινό ανοδικό ξεκίνημα σε τεχνικούς λόγους που συνδέονται με τις σημαντικές απώλειες στο ”φινάλε” της προηγούμενης εβδομάδας.

Αβεβαιότητα συνεισφέρουν στο κλίμα της αγοράς οι πληροφορίες που θέλουν αμερικανική επίθεση στο Ιράκ να μην αργεί.

Στο εταιρικό επίπεδο, μικρές πιέσεις δέχεται και σήμερα η μετοχή της AOL μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο αναφέρει ότι για πολλές από τις νέες επενδύσεις που ανακοίνωσε η εταιρία, εκκρεμεί έρευνα για τις λογιστικές τους πρακτικές. Εξάλλου, θετικές είναι οι προβλέψεις δημοσιέυματος των New York Times για τις προοπτικές της Dell, για την οποία αναφέρεται ότι θα αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά PC, μέσω της δραστηριοποίησής της σε τομείς, όπως αυτός των εκτυπωτών.

Σημαντική αναμένεται η επίδραση της ανακοίνωσης των διαρκών παραγγελιών του Ιουλίου, την Τρίτη, ενώ με ενδιαφέρον περιμένει η αγορά την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Αυγούστου, που ανακοινώνεται την ίδια ημέρα, αλλά και τα προκαταρκτικά στοιχεία της Τετάρτης για το ΑΕΠ.

Εξάλλου, σήμερα, στις 17.00 ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν οι πωλήσεις νέων και υπαρχόντων κατοικιών.

Στο +0,07% και τις 8.878 μονάδες άνοιξε ο Dow Jones, ενώ κέρδη κατά 0,48% εμφανίζει ο Nasdaq, ο οποίος προσεγγίζει τις 1.387 μονάδες. Ανοδικά 0,10% και ο S&P 500, στις 941 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v