AOL Time Warner και Citigroup ”βύθισαν” τη Wall

Ανησυχιών..συνέχεια για τη Wall Street, καθώς οι έρευνες των αρχών σε Citigroup και AOL θύμισαν στους επενδυτές παλιές, ”κακές” στιγμές της εταιρικής ζωής των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε απώλειες την αμερικανική αγορά.

Η πτώση των μετοχών στον τεχνολογικό κλάδο και οι εκ νέου ανησυχίες για τις έρευνες σε AOL Time Warner και Citigroup, δεν άφησαν περιθώριο για ανοδική πορεία στην αμερικανική αγορά.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους θεωρούν λογική και ως κάποιο σημείο αναμενόμενη την αντίδραση αυτή της αγοράς, ύστερα από ημέρες συνεχών κερδών.

Έντονες πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Citigroup, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που φέρει τον διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Σάνφορντ Βάιλ, να έχει καθοριστικό ρόλο στο κλείσιμο της συμφωνίας της θυγατρικής της, Schroder Salomon Smith Barney με την AT&T. Μάλιστα, η WSJ αναφέρει ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε ύστερα από την αναβάθμιση της AT&T από τον πρώην αναλυτή της SSSB, Τζακ Γκρούμπαν.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η SEC διερευνά εάν κορυφαία στελέχη της AOL Time Warner έδιναν θετικές εκτιμήσεις για την εταιρία, την ίδια στιγμή που πουλούσαν μετοχές της.

Πτωτικά κινήθηκε και ο τίτλος της Philip Morris ύστερα από τα αρνητικά σχόλια της Goldman Sachs για τον κλάδο των εταιριών καπνοβιομηχανίας.

Έντονες πιέσεις δέχτηκε και ο κλάδος των εταιριών τεχνολογίας. Η Bear Sterns αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2002 και 2003 της Intel, ενώ η Banc of America Securities περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για το 2003 της Applied Materials και άλλων εταιριών επεξεργαστών.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 8872,96 μονάδες με απώλειες κατά 2,0%, ο S&P υποχώρησε περί το 2,27% στις 940,86 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με μεγάλες απώλειες της τάξης του 2,98% στις 1380,57 μονάδες.

Από τις λίγες εξαιρέσεις αποτέλεσε η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής Novell, η οποία ακολουθεί ανοδική πορεία, ύστερα από την ανακοίνωση κερδοφορίας στο τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τις ζημίες της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Πτωτικά κινήθηκε και ο τίτλος της Hewlett-Packard, καθώς η JP Morgan σχολίασε ότι οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς θα έχουν επίδραση και στις εκτιμήσεις της εταιρίας στα αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v